Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 03 /16:16

Italijoje iš pravažiuojančio automobilio pašauti šeši užsieniečiai

Vidurio Italijos mieste Mačeratoje nežinomi užpuolikai iš pravažiuojančio automobilio pašovė 6 žmones, šeštadienį pranešė policija. Šūviai aidėjo skirtinguose miesto rajonuose. Išpuolis prieš juodaodžius gali būti susijęs su trečiadienį įvykdyta merginos žmogžudyste, kur pagrindinis įtariamasis yra iš Nigerijos.
Migrantai glaudžiasi apleistame Turino olimpiniame miestelyje
Asociatyvinė iliustracija. Migrantai glaudžiasi apleistame Turino olimpiniame miestelyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Miesto meras Romano Carancini sakė televizijai „Sky TG24“, kad buvo pašauti penki vyrai ir moteris. Anot jo, vieno sužeistojo būklė – kritinė.

Po incidento 43 tūkst. gyventojų turinčiame mieste žmonės buvo paraginti likti namuose. Tačiau dabar šaulys jau yra pagautas, ir meras padrąsino žmones išeiti iš namų.

„Jau galite išeiti iš namų ir pasiimti savo vaikus iš mokyklų“, – feisbuke parašė meras Romano Carancini.

Italijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad automobiliu važiavo du žmonės., tačiau vėliau informacija patikslinta – užpuolikas buvo vienas.

Naujienų agentūra ANSA pranešė, kad policija sulaikė vieną įtariamąjį, kurį įvardijo kaip 28 metų Lucą Traini, gyvenantį Markės regione. Į teisėsaugos akiratį jis anksčiau nebuvo patekęs.

Po išpuolio įtariamasis plikai skusta galva išlipo iš juodo sportinio automobilio „Alfa Romeo 147“ ir pademonstravo fašistų pasisveikinimą. Atvykus karabinieriams vyras, užsirišęs Italijos vėliavos spalvų skarelę, nesipriešino suimamas ir esą pripažino savo nusikaltimą, rašo ANSA.

Pareigūnai jo mašinoje rado pistoletą ir slepiamąją uniformą.

Kaip praneša naujienų agentūra ANSA, buvo sužeisti keturi migrantai, o televizija „Sky TG24“ minėjo du pašautuosius. Vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad iš tiesų buvo sužeisti 6 ar net 7 žmonės, vėliau informacija patikslinta – išpuolio metu sužeisti 6 žmonės.

Pasak „Sky“, incidentas įvyko apie 11 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku. Dėl šio šaudymo mokiniams liepta neišeiti iš mokyklų, sustabdytas viešasis transportas.

Policijos teigimu, aukos nuvežtos į ligoninę. Pareigūnų teigimu, visi, į kuriuos šaudyta, buvo užsieniečiai, rašo BBC. Vietos žiniasklaida skelbia, kad jie yra juodaodžiai.

Šūviai buvo girdimi dviejose miesto dalyse – Via Spalato ir Via dei Velini. Jos yra itin svarbios viename policijos tyrime – pareigūnai aiškinasi 18-metės nužudymą. Jos kūnas buvo rastas trečiadienį, o nužudymu įtariamasis iš Nigerijos buvo sulaikytas.

Vietiniai tikina, kad tarp šių dviejų nusikaltimų yra ryšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius