Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje mirė medikas, negavęs apsauginių pirštinių ir užsikrėtęs koronavirusu

Italijoje mirė 57-erių medikas, kuris anksčiau užsikrėtė koronavirusu dirbdamas Kodonjo mieste. O užsikrėtė greičiausiai dėl to, kad ligoninėje turėjo dirbti be apsauginių pirštinių. Jų tiesiog nebuvo, skelbia „Euronews“.
Medikai Italijoje
Medikai Italijoje / „Scanpix“ nuotr.

Marcelo Natali, kurį palaužė dviguba pneumonija, viename savo paskutinių interviu prieš jam sužinant, kad užsikrėtė naujuoju koronavirusu, teigė turintis dirbti be pirštinių. Tada jis tvirtino: „Pirštinės pasibaigė.“

Jis taip pat teigė, kad Kodonjo miestelyje ir netoliese esančioje Kazalėje 14 iš 35 gydytojų dar vasario 28-ąją buvo karantinuoti arba patys paguldyti į ligoninę.

„Mes nebuvome pasiruošę koronavirusui. Mes, eros po antibiotikų medikai, užaugome galvodami, kad užtenka vienos piliulės nuo visko“, – tvirtino M.Natali.

Vien Italijos Bergamo regione serga 110 iš 600 gydytojų.

Mediko mirtį patvirtino Italijos bendrosios praktikos gydytojų federacijos atstovas, kuris irgi teigė, kad kenčia nuo koronaviruso sukeltos dvigubos pneumonijos. „Tai karas“, – teigė vyras.

Dar viena federacijos atstovė Lombardijoje, Paola Pedrini, „Euronews“ atskleidė, kad vien Bergamo regione serga 110 iš 600 gydytojų.

„Situacija nuo vasario pabaigos nepagerėjo. Gavome šiek tiek kaukių, kažkiek pirštinių. Daugiau nieko. Kaukė, kurią šiaip galima naudoti pusdienį, čia naudojama savaitę.

Bandome kuo įmanoma daugiau nudirbti telefonu, kad neleistume plisti virusui ir nekontaktuotume su asimptomatiškais žmonėmis, kurie vis tiek nešioja virusą“, – tvirtino P.Pedrini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius