Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje – paukščių gripo, Rusijoje – afrikinio kiaulių maro protrūkiai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Italijoje nustatytas dar vienas didelio patogeniškuno H7 paukščių gripo atvejis, o Rusijos Fedearacijoje – naujas afrikinio kiaulių maro protrūkis.
Vištos
Vištos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Italijos veterinarijos specialistai, šiaurinėje šalies dalyje, Bolonijos regione, pavojingas virusas patvirtintas paukštyne, kuriame buvo laikoma beveik 600 tūkstančių vištų. Paukštynas priklausė tai pačiai kompanijai, kaip ir paukščių ūkis Ferrara regione, kur neseniai dėl paukščių gripo buvo sunaikinta 128 tūkst. vištų. Abiejuose paukštynuose buvo laikomos vištos dedeklės. Pavojingas virusas nustatytas vykdant tyrimus po pirmojo protrūkio Ferrara regione. Specialistai spėja, kad virusą galėjo išplatinti laukiniai paukščiai. 

Šios savaitės pradžioje Rusijos kompetentinga institucija pateikė informaciją, kad Jaroslavlio apskrityje, Rostovo rajone, nustatytas dar vienas afrikinio kiaulių maro židinys. Minėtas protrūkis kilo nedideliame šeimos ūkyje, kuriame buvo auginamos kelios kiaulės savo reikmėms. Visame Rostovo rajone paskelbtas karantinas, atliekami epidemiologiniai tyrimai.

„Vienas po kito gaunami pranešimai apie gyvūnų pavojingų užkrečiamųjų ligų protrūkius kaimyninėse šalyse ir Europos valstybėse verčia itin sunerimti ir skatina išlikti budriems – ir veterinarijos specialistams, ir gyvūnų laikytojams. Reikia ypač atsakingai laikytis biosaugos taisyklių. Nuolat primename ir medžiotojų būreliams, kad būtina griežtai paisyti veterinarijos ir sanitarijos reikalavimų medžiojant ir apdorojant gyvūnų skerdenas", – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tranybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius