Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje policininkas per sprogimą prie knygyno neteko akies ir rankos

Italijos centrinėje dalyje esančiame Florencijos mieste sekmadienį policijos sprogmenų ekspertas neteko rankos ir akies sprogus užtaisui, paliktam prie knygyno, kuris siejamas su vienu ultradešiniųjų judėjimu, pranešė policija.
Policija Italijoje, sprogimo vietoje
Policija Italijoje, sprogimo vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Į ligoninę nugabentam pareigūnui buvo skubiai atlikta operacija, bet medikams nepavyko išgelbėti jo plaštakos ir akies, skelbia naujienų agentūra „Agi“, remdamasi šaltiniais policijoje.

Policija iškvietė sprogmenų ekspertus, kai patrulis prie knygyno, siejamo su kraštutinių dešiniųjų judėjimu „Casa Pound“, pastebėjo įtartiną paketą.

Ekspertams priėjus prie paketo, nugriaudėjo sprogimas, nurodė „Agi“, cituodama tyrėjus. Užtaisas buvo su laiko sprogdikliu.

„Casa Pound“ pirmą kartą pasirodė viešumoje 2003 metais Romoje. Judėjimas turi kelis šimtus narių ir rengia protestus prieš Europos Sąjungą ir imigrantus.

Judėjimo lyderis Gianluca Iannone sakė, kad ši ataka prieš knygyną yra jau trečia. Pasak jo, nuolat išpuolių taikiniais tampančio knygyno „vienintelė nuodėmė – kad jis yra šalia „Casa Pound“.

Florencijos meras Dario Nardella sakė, jog tai „labai rimtas incidentas, neturintis jokio pateisinimo“.

Italijos vyriausybės vadovas Paolo Gentiloni paskambino vidaus reikalų ministrui Marco Minniti ir paprašė informuoti apie sužeisto pareigūno būklę, nurodė „Agi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius