Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje prisaikdinta naujoji populistų vyriausybė

Italijos naujojoje populistų vyriausybėje, kuri buvo prisaikdinta penktadienį, bus po lygiai atstovų iš kraštutinių dešiniųjų „Lygos“ ir prieš isteblišmentą nusistačiusio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S).
Naujoji Italijos vyriausybė
Naujoji Italijos vyriausybė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisiekus 18 vyriausybės narių, iš kurių penkios yra moterys, Italija oficialiai suformavo savo naują koalicinę vyriausybę ir užbaigė tris mėnesius šalyje trukusią politinę krizę.

Dauguma ministrų, išskyrus „Lygos“ lyderį Matteo Salvini ir M5S vadovą Luigi Di Maio, yra politikos naujokai.

Toliau pateikiama informacija apie kai kuriuos naujojo Italijos ministrų kabineto narius.

Nepartiniai

Užsienio reikalų ministro portfelis atiteko 63 metų Enzo Moavero Milanesi. Didžiąją savo karjeros dalį jis praleido Briuselyje ir Liuksemburge būdamas Europos Sąjungos pareigūnu, o 2011–2014 metais vadovavo Italijos Europos reikalų ministerijai.

M5S ministrai

Ekonominės plėtros ministru tapo 31 metų L.Di Maio, besitikintis įkvėpti naują gyvybę sutingusiai Italijos ekonomikai. Iš Neapolio kilęs M5S lyderis, šias pareigas einantis nuo 2007-ųjų, Neapolio universitete studijavo kompiuterinę inžineriją, vėliau perstojo į teisę, tačiau universiteto taip ir nebaigė.

Teisingumo ministerijai vadovaus 42 metų teisininkas Alfonso Bonafede. Jis yra artimas L.Di Maio sąjungininkas bei buvęs naujojo premjero – taip pat teisininko – Giuseppe Conte studentas ir asistentas Florencijos universitete.

Gynybos ministre tapo viena iš nedaugelio šios vyriausybės moterų. 50-metė Elisabetta Trenta yra saugumo ekspertė ir Italijos kariuomenės rezervistė.

Infrastruktūros ir transporto ministerijai vadovaus teisininko išsilavinimą turintis Danilo Toninelli. 43 metų ministrui teks spręsti kelių stambių projektų, tarp jų ir greitųjų traukinių, turinčių sujungti šiaurinį Italijos Turino miestą ir Prancūzijos Lioną, likimą.

Populistų koalicija nori iš naujo derėtis dėl šio 8,6 mln. eurų vertės susitarimo. 40 proc. šio projekto finansuoja ES.

Aplinkos ministerijos vadovu tapo buvęs karo policijos generolas 59 metų Sergio Costa. Tarnyboje jis vadovavo su mafija susijusiam tyrimui dėl neteisėtų nuodingų atliekų sąvartynų Pietų Italijoje.

„Lygos“ ministrai

Vidaus reikalų ministru paskirtas 45 metų M.Salvini. 1990-aisiais, būdamas vos 17 metų, jis prisijungė prie tuometinės „Šiaurės lygos“, ir 2013-aisiais tapo partijos pirmininku. Ministras žada itin daug dėmesio skirti imigracijos klausimams bei sakė norintis deportuoti iš Italijos užsienio nusikaltėlius ir sunaikinti romų stovyklas.

Finansų ministerijai vadovaus politinės ekonomijos profesorius 69 metų Giovanni Tria. Jo nuomonė daugeliu klausimų sutampa su kraštutinių dešiniųjų „Lygos“ pozicija, tačiau yra viena svarbi išimtis: jis nori, kad Italija liktų euro zonoje.

Europos reikalais nuo šiol rūpinsis 81 metų euroskeptikas Paolo Savona. Į šį postą jis buvo paskirtas po to, kai Italijos prezidentas neleido jam užimti finansų ministerijos vadovo pareigų. P.Savonos kritika euro atžvilgiu sukėlė nerimą Briuselyje ir išgąsdino finansų rinkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius