-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje sulaikyta tunisiečių prekiautojų žmonėmis gauja

Italijos policija sulaikė gaują, už tūkstančius eurų greitaeigiais kateriais iš Tuniso vežusią migrantus per Viduržemio jūrą ir galimai turinčią džihadistams simpatizavusių narių, antradienį pranešė pareigūnai.
Italijos policija
Italijos policija / „Scanpix“ nuotr.

Teisėsauga sulaikė 13 Italijos, Tuniso ir Maroko piliečių per paryčiais surengtą reidą prieš tinklą, kaltinamą prekyba žmonėmis bei kontrabandinėmis cigaretėmis, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas.

Prekiautojai žmonėmis vežė migrantus iš šiaurės rytų Tuniso dalyje esančio Nabulio miesto į Trapanį, esantį vakarinėje Sicilijos pakrantėje, kitame pareiškime sakė policijos tarnyba.

Gauja per vieną keturias valandas trukusią perkėlą perveždavo nuo 10 iki 15 žmonių, kaskart uždirbdama iki 70 tūkst. eurų. Kateriuose taip pat buvo rasta šimtai kilogramų kontrabandinių cigarečių.

Anot policijos pareigūnų, „kai kurie“ tinklo nariai simpatizavo džihadistų grupuotėms, turėjo „priešišką požiūrį į Vakarų kultūrą“ ir „kurdami netikrus profilius socialiniuose tinkluose skleidė propagandą“.

Slapta įrašytuose pokalbiuose telefonu vienas gaujos narių paprašė bendrininkų pasimelsti už jį, kadangi vyras ruošėsi Prancūzijoje atlikti „pavojingų veiksmų, po kurių jis galėtų nesugrįžti“.

Nuo 2017 metų vasaros Italijoje padaugėjus migrantų iš Tuniso. Jie tebevyksta į Siciliją ar į Lampedūzos sąlą, nors su Turkijos vyriausybe buvo sudaryta migrantų grąžinimo į tėvynę sutartis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Migrantai Viduržemio jūroje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Migrantai Viduržemio jūroje

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2017 metais į šalies krantus išlipo apie 6 tūkst. išeivių iš Tuniso, o 1,3 tūkst. jų atvyko nuo šių metų pradžios.

Vis dėlto į šį skaičių neįtraukti vadinamieji „vaiduokliški išlipimai“ – atvykimai, apie kuriuos liudija tik šlapi drabužiai, rasti vakarinės Sicilijos paplūdimiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius