Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje už kambario draugės nužudymą nuteista amerikietė Amanda Knox teigia esanti nekalta

Amerikietė Amanda Knox pirmadienį ašarodama tvirtino Italijos apeliaciniam teismui, kad ji nenužudė britės studentės, su kuria gyveno viename bendrabučio kambaryje.
Amanda Knox
Amanda Knox / „Scanpix“ nuotr.

A.Knox, kuri kalėjime laikoma jau ketverius metus, taip pat prašė ją paleisti, kad galėtų grįžti į Jungtines Valstijas. Išklausiusi jos kalbos, teismo žiuri pradėjo pasitarimą.

Kreipdamasi italų kalba į aštuonių narių žiuri sausakimšoje teismo salėje, A.Knox dažnai nutildavo, kad atgautų kvapą, ir sunkiai tramdė ašaras, bent neprarado savitvardos per dešimt minučių trukusią pasisakymą.

„Aš netekau draugės blogiausiu, žiauriausiu ir labiausiai nepaaiškinamu būdu“, – sakė ji, turėdama omenyje 21 metų studentės Meredith Kercher nužudymą, kai jos abi studijavo Perudžos universitete.

„Aš moku savo gyvenimu už nusikaltimą, kurio neįvykdžiau“, – pridūrė ji.

Teismo pirmininkas Claudio Pratillo Hellmannas nurodė, kad žiuri savo nutartį paskelbs ne anksčiau nei 18 val. Grinvičo (21 val. Lietuvos) laiku.

A.Knox ir toje pačioje byloje kaltinamas Raffaele Sollecito buvo nuteisti 2009 metais už seksualinę prievartą prieš M.Kercher ir jos nužudymą. Britė buvo rasta 2007 metų lapkričio 2 dieną savo miegamajame, gulinti kraujo klane perrėžta gerkle ir subadyta peiliu. Lavonas buvo uždengtas antklode.

Teismas skyrė A.Knox 26 metus, o R.Sollecito – 25 metus laisvės atėmimo. Atskiroje byloje už šį nužudymą nuteistas Dramblio Kaulo Kranto pilietis Rudy Hermannas Guede turės kalėti 16 metų.

Visi trys nuteistieji neigia savo kaltę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius