Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos karo laivas Raudonojoje jūroje numušė droną

Italijos karinio jūrų laivyno eskadrinis minininkas numušė prie jo priartėjusį droną Raudonojoje jūroje, kur Jemeno Irano remiami husių sukilėliai puola laivus, pranešė Gynybos ministerija.
Planet Labs PBC / AP
Planet Labs PBC / AP

„Laikydamasis teisėtos gynybos principo, laivas „Duilio“ Raudonojoje jūroje numušė droną“ šeštadienį, sakoma ministerijos pranešime.

„Dronas, turintis panašių bruožų kaip ir tie, naudoti ankstesniuose išpuoliuose, buvo už šešių kilometrų nuo Italijos laivo ir skrido jo link“, – priduriama pranešime.

Husiai teigia, kad su Izraeliu susijusią laivybą puola iš solidarumo su karo nuniokotu Gazos Ruožu, kur Izraelis kovoja su palestiniečių kovotojų grupuote „Hamas“ per karą, krečiantį regioną nuo spalio 7 dienos.

Dėl neramumų kelios bendrovės buvo priverstos pakeisti krovinių gabenimo maršrutus šiuo komerciškai svarbiu vandens keliu, todėl pailgėjo pristatymo laikas ir padidėjo išlaidos.

Svarbios Izraelio sąjungininkės Jungtinės Valstijos surengė atsakomuosius smūgius husių taikiniams Jemene, siekdamos numalšinti išpuolius ir sukurti tarptautines pajėgas laivybai apsaugoti.

Italija pažadėjo perimti vadovavimą atskiroms ES karinėms jūrų pajėgoms Raudonojoje jūroje, tačiau tam pirmiausia turi pritarti parlamentas, o oficialios procedūros vyksta lėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius