-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos Katalikų Bažnyčia prašo vagių sugrąžinti pavogtą relikvijorių su Jono Pauliaus II krauju

Katalikų Bažnyčia kreipiasi į vagis prašydama sugrąžinti pavogtą relikvijorių su popiežiaus Jono Pauliaus II krauju, kuris dingo per „niekšišką ir šventvagišką vagystę“.
Popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius Jonas Paulius II. / „Scanpix“ nuotr.

Auksinis relikvijorius buvo pavogtas savaitgalį iš San Pjetro dela Jenkos kaimelio Šv. Petro Jenkaus bažnyčios, kuri nuo 2011 metų vadinama Diecezine palaimintojo Jono Pauliaus II šventove.

Šis kaimelis yra kalnuotoje Abrucų srityje Italijos centrinėje dalyje, kur 2005-aisiais miręs pontifikas mėgo per atostogas slidinėti ir vaikščioti po kalnus.

Po vagystės pradėta didžiulė paieškos operacija, kurioje dalyvauja 50 policijos pareigūnų su dresuotais šunimis, buvo tęsiama ir antradienį

„Kreipiuosi į tuos, kurie įvykdė šį apgailėtiną nusikaltimą“, – sakoma Akvilos arkivyskupo Giuseppe Petrocchi laiške vietos katalikams, kuris buvo paskelbtas pirmadienio vakarą.

„Sugrąžinkite jį“, – rašo jis.

Relikvijorių galima rasti daugelyje katalikų bažnyčių. Paprastai tai yra nedidelės puoštos dėžutės, kuriose laikomos šventosios relikvijos, kartais bažnyčios gerbiamų veikėjų kūno dalys.

Savaitgalį pavogtame relikvijoriuje buvo gabalėlis audeklo su velionio pontifiko krauju. Manoma, kad tai buvo lopinėlis sutanos, kurią Jonas Paulius II vilkėjo, kai į jį buvo šauta 1981 metų gegužės 13 dieną, pranešė už Jono Pauliaus II kanonizaciją atsakingo monsinjoro Slowomiro Odero kanceliarija.

Kanceliarija negalėjo nurodyti, kiek tokių Jono Pauliaus II kraujo relikvijų egzistuoja, tačiau pastebėjo, jog Italijos žiniasklaidos pranešimai, kad visame pasaulyje jų buvo tik trys, yra klaidingi.

Po vagystės pradėta didžiulė paieškos operacija, kurioje dalyvauja 50 policijos pareigūnų su dresuotais šunimis, buvo tęsiama ir antradienį.

Pareigūnai mano, kad ši vagystė galėjo būti užsakyta, arba vagys gali prašyti išpirkos

Apiplėštos bažnyčios prižiūrėtoja Franca Corrieri naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad įsilaužimą pastebėjo sekmadienio rytą, kai pamatė nupjautas lango grotas.

Policija nustatė, kad vagys išsinešė relikvijorių ir kryžių, nors jiems būtų užtekę laiko pasiimti ir kitų vertingų daiktų iš atokioje vietoje esančios bažnyčios.

Todėl pareigūnai mano, kad ši vagystė galėjo būti užsakyta, arba vagys gali prašyti išpirkos.

Velioniai popiežiai Jonas Paulius II ir Jonas XXIII bus paskelbti šventaisiais per precedento neturinčią bendrą ceremoniją balandžio 27 dieną Vatikane, o po kanonizacijos jų relikvijos taps dar vertingesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius