Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos kraštutinių dešiniųjų lyderis piktai atkirto dėl JT kritikos migrantų klausimu

Italijos kraštutinių dešiniųjų lyderis Matteo Salvini pirmadienį užsipuolė naująją Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisarę Michelle Bachelet, kritikavusią jo šalies elgesį su migrantais.
Matteo Salvini
Matteo Salvini / „Scanpix“/AP nuotr.

„Italija per pastaruosius kelerius metus priėmė 700 tūkst. imigrantų, tarp jų daug nelegalių, ir niekada nesulaukė jokios pagalbos iš kitų Europos šalių, – sakoma vicepremjero ir vidaus reikalų ministro M.Salvini pareiškime. – Tad mūsų niekas nemokys ir tikrai – ne JT.“

Pirmadienį pirmą kartą sakydama kalbą JT Žmogaus teisių tarybai, M.Bachelet kritikavo tuos, kas stato sienas nuo migrantų, ir, taip pat, M.Salvini sprendimą uždaryti Italijos uostus laivams su jūroje išgelbėtais migrantais.

„Sienų statymas, sąmoningas baimės ir pykčio nukreipimas į migrantų bendruomenes,.. šeimų išskyrimas ir sulaikymas, integracijos programų karpymas: tokia politika niekam nesiūlo ilgalaikių sprendinių, tik – daugiau priešiškumo, vargų, kančių ir chaoso“, – Ženevoje sakė buvusi Čilės prezidentė.

M.Bachelet pažadėjo nusiųsti į Italiją komandą, kuri vertins, pasak jos, smurto ir rasistinių išpuolių prieš imigrantus, afrikiečių kilmės žmones ir romus augimą.

Italiją pastaraisiais mėnesiais krėtė virtinė tikriausiai rasistinį motyvą turinčių atakų, bet M.Salvini „Šiaurės lyga“ ir jos koalicijos partneriai – populistinis Penkių žvaigždučių judėjimas (M5S) – tvirtina, kad tai nieko nauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius