Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijos policija konfiskavo 50 mln. eurų vertės padirbtų eurų banknotų

Italijos finansų policija ketvirtadienį pranešė konfiskavusi vieną milijoną padirbtų 50 eurų banknotų, kurie jau buvo beveik parengti platinimui, ir sulaikiusi penkis asmenis.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per reidą spaustuvėse į pietus nuo Neapolio „aptikta 1 mln.12 tūkst. 800 banknotų dar gamybos procese, bet jau su vandens ženklais 50 eurų banknotuose“, sakoma policijos pranešime.

Dalis banknotų rasti po grindimis įrengtoje patalpoje, atidaromoje nuotoliniu būdu.

Areštuoti trys asmenys, kaltinami dirbę su spausdinimo įranga, ir du broliai, kurie gali būti šio verslo sumanytojai. Pinigai buvo padirbinėjami pramoniniame regione tarp Kastelamare di Stabijos ir Tore Anunciatos, įpiečiau Neapolio.

Šis miestas laikomas klastotojų centru; pasak vieno žymiausių Italijos tyrėjų, Gerardo Marinelli, „daugiau kaip 50proc. visų euro zonoje padirbtų banknotų pagaminta Neapolio regione“.

Labiausiai išgarsėjusi klastotojų organizacija yra vadinamoji Neapolio grupė, kuri net laiko „mokyklą“, kurioje užsieniečiai mokomi gaminti netikrus euro banknotus, sakė G.Martinelli.

Pasak Neapolio prokurorų, nors ir spėjama, kad ši grupė yra susijusi su liūdnai pagarsėjusiu mafijos sindikatu „Camorra“, tai dar reikia įrodyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius