Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos policija sučiupo du ieškomiausius mafijos narius

Po kelių metų paieškų Italijos teisėsauga pagaliau pričiupo du ieškomiausius mafijos narius, kurie slėpėsi bunkeryje, pilname ginklų, prabangaus vyno ir pastos.
Sulaikytas Giuseppe Ferraro
Sulaikytas Giuseppe Ferraro / „Scanpix“/AP nuotr.

Italijos naujienų agentūra „Ansa“ informavo, kad 47 metų Giuseppe Ferraro ir 37 metų Giuseppe Crea buvo sugauti pietų Italijos Kalabrijos regione. „Ndrangheta“ vadinamos mafijos atšakos nariai policijos užtikti miegantys puikiai įrengtame bunkeryje.

„Scanpix“/AP nuotr./Italy Mobster Bunker.JPEG-09e03
„Scanpix“/AP nuotr./Mafijos bunkeryje rasti ginklai

„Ndrangheta“ susiformavo 1860 metais ir išgarsėjo dėl įžūlių pagrobimų, korupcijos, prekybos narkotikais, lažybų organizavimo bei nužudymų. JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) duomenimis keli šimtai šios gaujos narių veikia ir Niujorke bei Floridoje.

G.Ferraro, kuris slapstosi jau nuo 1998 metų, kaltinamas nužudymo organizavimu. G.Crea ieškomas jau devynerius metus. Abu juos sučiupti padėjo policijos bendradarbiavimas su specialiosiomis tarnybomis.

Pranešama, kad bunkeris buvo įrengtas krūmynuose. Jame buvo virtuvė ir vonios kambarys, o sienos nukabinėtos automatiniais ginklais, kurių mafijos nariai taip ir nespėjo panaudoti sulaikymo metu.

„Jie gyveno kaip žvėrys. Atskirtyje ir šaltyje“, – teigė vienas iš Italijos prokurorų Federico Cafiero De Raho. Pasak jo, rastų ginklų kiekis rodo, kad ieškomiausiais Italijos žmonėmis vadinti nusikaltėliai buvo pasiruošę nepasiduoti gyvi.

„Šiandien puiki diena Italijai, nes teisingumas dar kartą triumfavo“, – savo pranešime skelbė Italijos vidaus reikalų ministras Angelino Alfano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius