-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjeras: „Man nepatinka šis darbas“

Išskirtiniame interviu CNN Italijos premjeras Silvio Berlusconi pareiškė, kad jam nepatinka dabartinis darbas, o į valdžią atėjo siekdamas užkirsti kelią Italijos komunistams. Nevykusiais bandymais pajuokauti išgarsėjęs S.Berlusconi tikina, jog skandalus kuria spauda. Žiniasklaidą jis kaltina ir dėl šįmet įvykusių skyrybų su žmona Veronica Lario.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Berlusconi interviu pareiškė, kad Italijos premjeru dirba tik iš pareigos, o ne dėl to, kad jam tai patiktų. „Šiame poste dirbu tik iš pareigos jausmo. Iš tiesų man tai visai nepatinka. Visiškai“, – kalbėjo 73 metų Italijos lyderis S.Berlusconi.

Konservatorius pripažįsta, kad einamos pareigos reikalauja prisiimti daug atsakomybės. „Labai dažnai tenka susidurti su purvinais dalykais. Spaudos drabstymasis, begėdiškumas. Sunku vadovauti tokios šalies kaip Italija Vyriausybei“, – sakė jis.

Skandalus išpučia žiniasklaida

Paklaustas apie savo skandalingus bandymus pajuokauti, pavyzdžiui, juodaodžio JAV prezidento Baracko Obamos pavadinimą įdegusiu, S.Berlusconi tikino, jog šį atvejį išpūtė žiniasklaida. „Aš niekada nesielgiau neapdairiai, nė karto. Kiekvienas toks atvejis yra išpūstas laikraščių“, – aiškino netaktiškais juokais pagarsėjęs Italijos premjeras.

Jis pridūrė nuolat galvojantis, ką šneka: „Juokus sakau tik tada, kai tai gali girdėti visi. Aš visada elgiuosi sąmoningai, galvoju, ką sakau.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Silvio Berlusconi NATO viršūnių susitikime
Silvio Berlusconi NATO viršūnių susitikime

S.Berlusconi tikino, jog incidentas, kai jis atvyko į NATO viršūnių susitikimą kalbėdamas telefonu ir privertė laukti Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, taip pat buvo žiniasklaidos pramanai. Interviu CNN Italijos premjeras aiškino, jog tuo metu kalbėjo su Turkijos premjerui Recepu Tayyipu Erdoganu, o A.Merkel dėl to visai nesupyko ir paklausė, ar skambutis buvo sėkmingas. 

Pasaulį apskriejo ir dar viena istorija, kai pasaulio lyderiams sustojus fotografuotis bendrai nuotraukai Londone, prie Bakingamo rūmų, S.Berlusconi sušuko: „Pone Obama! Tai Berlusconi!“ Tuomet Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II pasiskundė: „Kodėl jis šūkauja?“

S.Berlusconi aiškino, kad „karalienė mane gynė“.

Gailisi žlugusios santuokos

Milijardierius politikas taip pat kaltina Italijos žiniasklaidą dėl skyrybų su žmona, pagimdžiusia jam tris vaikus, V.Lario. Esą žmona aklai tikėjo žiniasklaidos pranešimais, kuriuose buvo teigiama, jog jis lankydavosi vakarėliuose su palydovėmis, dalyvavo 18-metės manekenės gimtadienyje (nors savo vaikų gimtadienius praleidžia) ar net su ja draugavo. „Šioje situacijoje nėra visiškai nieko negatyvaus“, – aiškino S.Berlusconi. Draugystę su triskart jaunesne mergina jis apibūdino kaip „santykius, kurie turi teisę į privatumą“.

Draugystę su triskart jaunesne mergina jis apibūdino kaip „santykius, kurie turi teisę į privatumą“.Tačiau visi šie skandalai smarkiai neveikia S.Berlusconi populiarumo gimtojoje šalyje – jis vis dar lieka tarp populiariausių politikų. S.Berlusconi, kuris taip pat yra dainų autorius, nekilnojamojo turto, žiniasklaidos ir draudimo sektoriaus magnatas ir Italijos futbolo komandos „AC Milan“ savininkas, teigia, kad jį „mėgsta visi, su kuriais tenka dirbti“.

2008 metais S.Berlusconi buvo perrinktas Italijos premjeru trečiajai kadencijai. Jis teigia, kad į politiką 1994 metais atėjo matydamas kairiųjų ir „komunistinės ideologijos“ pakilimą. „Negalėjau įsivaizduoti, kad šalis, kurioje gyvenau, kur man taip sekėsi verslas, kad ši šalis pakliūtų į šių žmonių rankas“, – aiškino Italijos premjeras.

Paklaustas, kokia jo verslo sėkmės paslaptis, S.Berlusconi tikino esąs „draugiškas, lojalus ir visada kalbantis atvirai“. „Svarbiausia, niekada nepalieku nebaigtų darbų. Norėdamas gauti 10, turi pasiekti 8“, – sakė S.Berlusconi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius