Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjeras pripažįsta, kad į sniego griūtį buvo sureaguota pavėluotai

Italijos premjeras Paolo Gentiloni pripažino, kad pareigūnų reakcija į sniego griūtį, palaidojusią vieną kalnų viešbutį šalies vidurio regione, buvo pavėluota ir kad per ją būta „sutrikimų“.
Paolo Gentiloni
Paolo Gentiloni / „Scanpix“/AP nuotr.

Žuvusiųjų skaičius trečiadienį padidėjo iki 24, o dar penki asmenys tebėra dingę. Gelbėtojai jau beveik nebesitiki jų rasti gyvų.

Per susitikimą su parlamentarais P.Gentiloni pabrėžė, kad praėjusią savaitę šalį užklupo didžiulė precedento neturinti pūga, o atokaus kalnų viešbučio „Rigopiano“ apylinkėse per 72 valandas iškrito iki 2 metrų sniego. Vėliau vidurio Italiją sukrėtė keturi stiprūs požeminiai smūgiai.

Ant viešbučio, kuriame tuo metu buvo 40 žmonių, užvirto 60 000 tonų sniego, akmenų ir medžių lavina.

Devyni žmonės buvo išgelbėti gyvi, tarp jų – keturi vaikai. Dar du žmonės per nelaimę atsitiktinai nebuvo viešbučio viduje ir bandė iškviesti pagalbą. Vis dėlto Peskaros prefekto biure į jų pranešimus rimtai sureaguota nebuvo.

Gelbėtojai į įvykio vietą išvyko tik po valandos ar dviejų, o pirmosios jų komandos ten atsidūrė tik praėjus aštuonioms valandoms. Jie turėjo keliauti pėsčiomis, nes keliai buvo neišvažiuojami.

P.Gentiloni įstatymų leidėjams sakė, kad vyksta baudžiamasis tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kas dėl to atsakingas.

„Tam tikruose sistemos taškuose būta delsimo ir sutrikimų, – sakė jis. – Tyrimai tai išsiaiškins. Vyriausybė tikrai nebijo tiesos.“

P.Gentiloni įstatymų leidėjams sakė, kad vyksta baudžiamasis tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kas dėl to atsakingas.

Tačiau jis pabrėžė, kad tiesos paieškos „tarnauja gerovei, o ne gerovės apnuodijimui“.

Jis sakė, kad dabar nėra teisinga ieškoti atpirkimo ožių, ypač kai pagalbos tarnybos tebedirba, o Abrucų regione vis dar kovojama su didžiulio snygio padariniais. Dėl žemės drebėjimų tūkstančiai ten gyvenančių žmonių jau savaitę neturi elektros.

Nelaimės vietoje dirbantys gelbėtojai pranešė, kad sausio 18-osios tragedijos aukų skaičius siekia 24, o dar penkių asmenų tebeieškoma po tonomis sniego ir griuvėsių. Rastų palaikų skaičius patrigubėjo nuo antradienio, kai gelbėtojai pirmąkart pateko į viešbučio gyvenamąsias patalpas.

„Dar negalime visiškai prarasti vilties, bet ji tikrai yra sumažėjusi iki minimumo“, – trečiadienį sakė ugniagesių atstovas Luca Cari.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius