Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos susisiekimo ministras įkliuvo: įdarbino savo sūnų, o vėliau apsimelavo

Grėsmę Italijos vyriausybės stabilumui keliantis vadinamojo dėkingumo mokesčio skandalas trečiadienį smarkiau įsuko vieną ministrą, kuris kaltinamas pasinaudojęs savo įtaka įdarbindamas savo sūnų, o vėliau dėl to melavęs.
Maurizio Lupi.
Maurizio Lupi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Transporto ir infrastruktūros ministras Maurizio Lupi jau ir anksčiau buvo raginamas atsistatydinti, paaiškėjus, kad vienas šioje byloje figūruojančių suimtų verslininkų padovanojo jo sūnui Lucai Lupi 10 tūkst. eurų vertės laikrodį „Rolex“.

Bylą nagrinėjantys magistratai įtaria, kad tas pats verslininkas, Stefano Perotti, ministro prašymu įdarbino neseniai mokslus baigusį ministro sūnų vienoje inžinerinėje firmoje, kuriai vadovavo jo svainis.

Antradienį M.Lupi sakė niekada nieko panašaus neprašęs savo vaikams, nes tai esą „būtų buvusi didelė klaida ir, manau, nusikaltimas“.

Trečiadienį paaiškėjo, kad tarp bylos įrodymų yra slaptas 2014 metų birželio mėnesio telefoninio pokalbio įrašas, kuriame M.Lupi skambina vienam aukšto rango ministerijos pareigūnui ir sako: „Jūs turite ateiti ir susitikti su mano sūnumi.“

Anot žiniasklaidos, kiti įrašai rodo, kad minėtasis pareigūnas Ettore Incalza paprašė, kad S.Perotti viskuo pasirūpintų, ir iki mėnesio pabaigos Luca Lupi jau turėjo darbą.

Pirmadienį suimtas E.Incalza iki praėjusių metų pabaigos buvo atsakingas už didžiulius visuomeninius projektus M.Lupi vadovaujamoje ministerijoje, o vėliau iš jos išėjęs tapo konsultantu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius