-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Italijos teismas atmetė premjero Silvio Berlusconi advokatų skundus byloje dėl sekso su nepilnamete

Milano teismas atmetė Italijos premjero Silvio Berlusconi advokatų skundus byloje, kurioje vyriausybės vadovas įtariamos piktnaudžiavimu savo tarnybine padėtimi ir lytiniais santykiais su nepilnamete.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Premjerą ginanti teisininkų grupė pateikė 16 preliminarių skundų dėl balandžio 6 dieną pradėtos nagrinėti bylos, įskaitant abejones dėl teismo teisės nagrinėti šią bylą.

„Šių kaltinimų šviesoje teismas laiko save kompetentingu“, – sakoma teisėjų išvadoje.

S.Berlusconi kaltinamas, jog mokėjo už seksą su Maroke gimusia naktinio klubo šokėja Karima El Mahroug, taip pat žinomą sceniniu vardu Ruby, kai jai buvo 17 metų. Nurodoma, jog tai įvyko per virtinę audringų vakarėlių, surengtų premjero asmeninėje viloje šiaurės Italijoje.

Premjeras taip pat įtariamas piktnaudžiavęs savo valdžia pernai gegužę, kad policija paleistų Ruby, kuri buvo suimta įtarus vagyste. Prokurorai teigia, jog šiuo žingsniu S.Berlusconi mėgino nuslėpti savo lytinį nusikaltimą.

Tačiau premjero advokatai argumentavo, jog kaltinimus dėl   žiniasklaidos magnato santykių su nepilnamete prostitute turi nagrinėti Moncos teismas, nes šis miestas yra arčiau prabangios S.Berlusconi asmeninės rezidencijos Arkorės miestelyje, kur esą įvyko nusikaltimas.

Gynėjai taip pat reiškė abejones dėl Milano teismo kompetencijos, sakydami, jog kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi turėtų nagrinėti specialus ministrų teismas.

Milano teismas pirmadienį paskelbė išvadą, kad ši byla nebus nagrinėjama ministrų teisme, nes kreipdamasis į policiją S.Berlusconi veikė ne kaip premjeras, o tiesiog naudodamas savo politinę galią neteisėtiems tikslams.

Teismas taip pat atmetė advokatų reikalavimą perkelti šios bylos nagrinėjimą į Moncą.

74 metų premjeras šiuo metu yra kaltinamasis trijose bylose, o jo populiarumas nuolat smunka. Milane vykusiame pastarajame teismo posėdyje S.Berlusconi nedalyvavo.

Jeigu teismas pripažintų, kad S.Berlusconi piktnaudžiavo valdžia, jam grėstų iki 12 kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius