Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 28 /16:28

Italijos vyriausybės ministrų prisaikdinimo metu gatvėje pašauti du žmonės

Du žmonės buvo sužeisti sekmadienį per šaudymą prieš Italijos vyriausybės būstinę Romoje, vykstant naujųjų ministrų prisaikdinimo ceremonijai.
Sužeistas karabinierius po susišaudymo prisaikdinant naujus Italijos ministrus
Sužeistas karabinierius po susišaudymo prisaikdinant naujus Italijos ministrus / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Terorizmas Italija

Kaip praneša Italijos naujienų agentūra ANSA, buvo sužeisti du policininkai, o šaudęs asmuo buvo suimtas.

Papildyta 16.28 val. Italijos naujasis vidaus reikalų ministras Angelo Alfano sekmadienį pranešė, kad šalies naujojo kabineto prisaikdinimo metu Romoje įvykęs šaudymas buvo „izoliuotas incidentas“.

„Šio ryto tragišką ir nusikalstamą aktą įvykdė 49 metų bedarbis, kurio elgesys rodė, kad jis nori nusižudyti“, – A.Alfano sakė apie šaudymą, per kurį buvo sužeisti du policininkai.

Papildyta 15.02 val. CNN duomenimis, išpuolį surengė vyriškis, kurio šeima labai nukentėjo dėl šalį ir visą Europą apėmusios ekonominės krizės. Vyriškis, vardu Luigi, gyveno pietinėje Italijoje, prarado darbą, išsiskyrė su žmona. Pastaruoju metu jis susidūrė su labai dideliais finansiniais sunkumais. Todėl, galimas dalykas, išpuolio laiką pasirinko sąmoningai ir tokiu būdu parodė, ką galvoja apie šalies vyriausybę.

Šis incidentas įvyko maždaug už kilometro nuo prezidentūros, kur buvo prisaikdinti naujosios vyriausybės nariai.

CNN korespondentas iš įvykio vietos praneša, kad Vyriausybės rūmai apsupti karabinierių. TV transliacijos metu matėsi ant žemės gulintis sunkiai sužeistas karabinierius.

Aštuoni šūvai

Liudininkų teigimu, nuaidėjo iš viso aštuoni šūviai. Vienas iš dviejų nukentėjusių teisėtvarkos pareigūnų sužeistas itin sunkiai – kulkos kliudė kaklą. Iš radžių buvo skelbiama, kad užpuolikas – išeivis iš Šiaurės Afrikos – taip pat sužeistas. Jį kliudė atsakomosios karabinierių kulkos. Kiti šaltiniai pranešė, kad šaudė 49-erių metų italas, vilkėjęs kostiumą (ši versija patvirtina aukščiau minėtą, kad šaudė finansinių sunkumų turintis italas).

Italijos TV kanalas RAI praneša, kad antrasis pareigūnas sužeistas lengviau – tik į koją. Teigiama, kad užpuolikų galėjo būti ne vienas. Tačiau kitas įtariamasis kol kas nesulaikytas.

Tiesioginę RAI transliaciją rasite čia.

Prisaikdinta nauja vyriausybė

Prieš susišaudymą gatvėje nuosaikių kairiųjų pažiūrų politikas Enrico Letta sekmadienį buvo oficialiai prisaikdintas naujuoju Italijos premjeru, vadovausiančiu koaliciniam kabinetui. Jis buvo ne Vyriausybės rūmuose, o vos už kilometro esančioje Prezidentūroje.

E.Letto prisaikdinimo ceremonijai vadovavo šalies prezidentas Giorgio Napolitano.

21 ministro portfelis šiame kabinete buvo išdalytas įvairiems ekspertams ir institucijų vadovams, atstovaujantiems plačiam politiniam spektrui, suformuojant „didžiąją koaliciją“ ir išeinant iš žalingos politinės aklavietės, susidariusios po vasarį rinkimų, kuriuose neatsirado aiškaus nugalėtojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius