Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italų žiniasklaida: didinamas Lenkijos vaidmuo ES

Europos Sąjungoje (ES) auga Lenkijos politinė reikšmė, o Varšuvoje – įsitikinimas, kad ministras Radoslawas Sikorskis turi tapti ES diplomatijos vadovės Catherine Ashton įpėdiniu, – rašoma dienraščio „Corriere della Sera“ žurnale „Sette“.
Radoslawas Sikorskis
Radoslawas Sikorskis / „Scanpix“ nuotr.

Straipsnyje pažymima, kad „iki šiol nepakankamai vertinta Lenkija Europai galėtų pridėti energijos“.

Straipsnio autoriaus Danilo Taino teigimu, stiprėjantis Varšuvos vaidmuo galėtų užtikrinti Lenkijos atstovams naujas pareigas. Italų žurnalisto nuomone, Ukrainos krizės metu patikėti šį postą Lenkijos URM vadovui būtų „puikus sumanymas“ ir priminimas Rusijai, kad „Europos ribos galutinai pasikeitė nuo Šaltojo karo laikų“.

Be to, straipsnyje pabrėžiama, kad tai būtų aiškus signalas prezidentui V.Putinui, kad „ES pagaliau nutarė pasipriešinti jo posovietinės Rytų Europos idėjai“. 

Kaip trečias argumentas už R.Sikorskio kandidatūrą pateikiamas reikšmingas Varšuvos indėlis į ES užsienio politiką ir šalies veikla kitose srityse.

Žurnalas „Sette“ pristato Lenkiją kaip vieną iš nedaugelio dinamiškų ir novatoriškų ES valstybių. Ši šalis „nepakankamai įvertinta, tačiau yra vilties, kad ES sugebės padaryti šį tą svarbaus ateinančiais metais“, rašoma straipsnyje.

Europos forume, Krymo krizės akivaizdoje, „premjeras Donaldas Tuskas ir jo vyriausybė, kaip ir visa šalis kartu su opozicija, yra tarp nedaugelio, kurie neaštrino retorikos V.Putino atžvilgiu“, o pradėjo veikti.

„Varšuva prisiėmė ES lyderės vaidmenį, kai tuo tarpu Vokietija elgiasi neryžtingai“, – tvirtina italų žurnalistas. – Atėjo laikas, kad Europa supratų, jog jos vidury yra šalis, kuri turi ką pasakyti. Ir tai yra ne biurokratinės Europos retorika, o Europos su aiškia demokratijos, nacionalinių interesų ir jų gynimo idėja retorika. 

„Lenkai pradėjo veikti, ši šalis siekia užsitikrinti atitinkamą vaidmenį ES, ne tik NATO, kur jie jau yra tarp garbingiausių Europos narių“, – konstatuoja italų žurnalas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius