-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politinių žudynių Filipinuose organizatoriaus teismo procesą fiksavo dailininkas (nuotraukos)

Pagrindinis įtariamasis dėl 57 gyvybes nusinešusių politinių žudynių, kurios pernai lapkritį buvo surengtos neramiame Pietų Filipinų regione, antradienį padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl šių nužudymų.
Andalo Ampatuano teismo akimirkos
Andalo Ampatuano teismo akimirkos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vieno miesto merui ir įtakingo klano lyderiui Andalui Ampatuanui jaunesniajam iškelta byla išryškino Filipinų politinės ir teisingumo sistemų, kuriose giliai įsišaknijusi korupcija, problemas. A.Ampatuanas jaunesnysis, lydimas daugiau nei 30 ginkluotų policininkų, stojo prieš specialųjį teismą nacionalinės policijos būstinėje, kad išklausytų kaltinimo pareiškimą ir pateiktų kaltinamojo atsakymą. Tai pirmasis žingsnis teisminio bylos nagrinėjimo procese, kuris, kaip būgštaujama, gali užsitęsti ne vienus metus.

„Nekaltas“, – pareiškė A.Ampatuano jaunesniojo advokatas Sigfridas Fortunas teismui, kai jo buvo paprašyta paskelbti kaltinamojo atsakymą į pateiktus kaltinimus. Tuo metu A.Ampatuanas stovėjo šalia savo advokato.

Teisėjas atidėjo teismo posėdį iki sausio 13 dienos, kai kaltintojai paprašė leidimo pristatyti daugiau nei dešimt liudininkų, siekdami, kad A.Ampatuanas jaunesnysis nebūtų paleistas už užstatą.

Posėdžio metu buvo imtasi griežtų saugumo priemonių, o žurnalistams uždrausta į patalpą įsinešti filmavimo kameras ar kokius nors elektronikos prietaisus. Todėl svarbiausias posėdžio akimirkas fiksavo dailininkas – kaip įprasta Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Įtariama, kad A.Ampatuanas jaunesnysis vadovavo 100 ištikimų vyrų, kurie lapkričio 23 dieną pietinėje Magindanao provincijoje išžudė jo politinio varžovo šalininkus ir žurnalistus. Tarp šio išpuolio, kuris buvo kruviniausios politinės žudynės šalies istorijoje, aukų buvo nėščių moterų ir apie 30 reporterių.

A.Ampatuanas jaunesnysis antradienį padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl kaltinimų nužudžius 41 žmogų.

Manoma, kad artimiausiu metu, kai bus įforminti paskutiniai mirties liudijimai, jis bus apkaltintas dėl visų 57 žmogžudysčių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius