Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamojo Prancūzijos teroristų guru bedarbė žmona gyvena dideliame name Lesteryje

Prancūzijos pilietė Sylvie Beghal, teroristų mokytojo Djamelo Beghalo žmona, gyvena keturių miegamųjų name Lesteryje (Anglija), kur atvyko su savo vaikais ieškodama „labiau islamiškos aplinkos.“
„Terorizmo prigimtis“
„Terorizmo prigimtis“ / K.K.Šiaulyčio karikatūra

Jos vyras apmokė „Charlie Hebdo“ žudynes vykdžiusius teroristus. Moteris pasitraukė į Didžiąją Britaniją nusprendusi, kad Prancūzija yra pernelyg griežta musulmonams, rašo „The Telegraph“.

2009 metais D.Beghalas buvo neįleistas į Didžiąją Britaniją dėl nacionalinio saugumo priežasčių. Tai įvyko netrukus po to, kai jis buvo paleistas iš kalėjimo Prancūzijoje. Dėl to „The Telegraph“ kelia klausimą, ar jo šeima turi teisę naudotis Didžiosios Britanijos siūlomomis gėrybėmis.

S.Beghal gyvena netoli parko Lesteryje. Jos namo savininkas, nenorėjęs sakyti savo pavardės, sakė: „Ji neturi darbo. Ji netgi nedažnai išeina iš namų.“

Jeigu jai priklauso pilna būsto pašalpa, ji turėtų gauti apie 10 tūkst. svarų per metus. Ji turi du nepilnamečius vaikus, taigi pretenduoja dar į 1,5 tūks. svarų per metus išmoką dėl vaikų. Preliminariai skaičiuojama, kad S.Beghal britams mokesčių mokėtojams jau kainavo apie 150 tūkst. svarų nuo tada, kai grįžo gyventi į Didžiąją Britaniją.

Jos vyras gimė Alžyre, Prancūzijoje įsikūrė 1987 metais ir vedė S. Beghal 1990 metais. Po 7 metų jis perkėlė visą savo šeimą į Lesterį, pragyvendavo iš sumuštinių gaminimo ir lankė kompiuterių kursus.

2000 lapkritį šeima persikraustė į Džalalabadą Afganistane, nes jie labai norėjo gyventi musulmoniškoje šalyje.

D.Beghalas buvo sulaikytas 2001 metais Dubajaus oro uoste dėl suklastoto paso. Pareigūnai išsiaiškino, kad, gyvendamas Anglijoje, jis buvo įsitraukęs į „al-Qaeda“ veiklą.

Tyrėjai išsiaiškino, kad jis mezgė rėmėjų ryšius tarp imigrantų. D.Beghalis turėjo ryšių su įvairiomis ekstremistų grupuotėmis Alžyre ir Egipte.

Per apklausą Dubajuje D.Beghalas prisipažino, kad ketino sunaikinti JAV ambasadą Paryžiuje. Jis prisipažino, kad dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje britų mečetėse samdė džihadui jaunus musulmonus.

Jo žmona, kai vyras buvo įkalintas dešimčiai metų, nusprendė grįžti atgal į Lesterį. Ji pabrėžė, kad tokį sprendimą priėmė dėl religinių priežasčių.

2011 metų sausį ją Didžiosios Britanijos viename oro uostų sustabdė policija. Jai buvo paaiškinta, kad ji yra sulaikoma dėl terorizmo akto, kuris leidžia pareigūnams ilgai kvosti žmones apie jų sąsajas su terorizmu.

Ji atsisakė atsakyti į pareigūnų klausimus ir buvo apkaltinta įstatymų nesilaikymu. Ji vėliau pralaimėjo teismo procesą, kuriame jos advokatai kalbėjo apie pažeistas moters teises.

Ji pareiškė, kad jos vyras yra niekaip nesusijęs su Paryžiaus žudynėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius