Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29 /20:59

Izaokas pasiekė Naująjį Orleaną, sukeldamas pirmuosius potvynius

Pirmos kategorijos uraganu tapęs Izaokas naktį į rugpjūčio 29 d. pasiekė pietrytinę Luizianos pakrantę, praneša CNN.
JAV ruošiasi sutikti artėjantį „Izaoką“
Atogrąžų audra Izaokas tapo pirmos kategorijos uraganu ir pasiekė Luizianą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas Nacionalinis uraganų centras apie sugriovimus žinių neturi. Tačiau žinoma, kad uraganas sutrikdė elektros tiekimą, jos neturi apie 100 tūkst. gyventojų. JAV pakrantę uraganas Izaokas užgriuvo likus vienai dienai iki septintųjų mirtį nešusio uragano Katrina metinių. Šios tragedijos metu prieš septynerius metus žuvo 1800 žmonių.

Šiuo metu uraganas Izaokas nedideliu greičiu juda pakrante ir netrukus turėtų užgriūti Naująjį Orleaną. Vėjo stiprumas siekia 130 km/val., merkia stiprus lietus. Naujojo Orleano meras Mitchas Landrieu sakė, kad per uraganą gali prilyti daugiau nei 40 centimetrų, nes ši audra slenka lėtai.

Valdžia į pagalbą pasitelkė daugiau nei 4 tūkst. Luizianos nacionalinės gvardijos karių, o Naujajame Orleane sutelktos 48 gelbėtojų grupės su valtimis.

Naujasis Orleanas ruošiasi uraganui

Nors CNN rodytuose filmuotuose vaizduose miesto gyventojai kalbėjo itin nerūpestingai ir žadėjo nesilaikyti jokių taisyklių (o tik gerti tekilą bei kitus neva sušildančius gėrimus), miesto valdžia stichijai ruošiasi rimtai. Niekas nenori, kad pasikartotų 2005 m. tragedija, kurią sukėlė uraganas Katrina. Gyventojai informuojami, kurios miesto gatvės gali būti užtvindytos pirmiausiai, rekomenduojama vengti kai kurių miesto rajonų. Dalis džiazo sostinės gyventojų iš anksto pradėjo kaupti maisto atsargas.

Sinoptikai prognozuoja, kad uraganas Izaokas netrukus sustiprės iki antros kategorijos pagal Saffiro-Simpsono skalę. Primename, kad uraganas Katrina buvo priskirtas aukščiausiai – penktajai – kategorijai.

TIESIOGINĖ VAIZDO TRANSLIACIJA iš Naujojo Orleano

Izaokas pasiekė Naująjį Orleaną, sukeldamas pirmuosius potvynius

Uraganas Izaokas pasiekė Naujajį Orleaną, jo priemiesčiuose sukeldamas pirmuosius potvynius, skelbia CNN. Jo vėjo stiprumas buvo iki 130 km/h. Kovos su katastrofomis tarnybos duomenimis, Plekmainso rajone, kuris yra žemai, vanduo plūstelėjo per 2,4 metro aukščio pylimą.

„Gavome informacijos apie žmones, kurie sėdi ant savo namų stogų“, – CNN teigė rajono vadovas Bilis Nangeseris. Kalbėdamas su BBC jis teigė, kad Izaokas atnešė daugiau žalos, nei uraganas Katrina.

BBC praneša, kad miesto pietuose buvo pralaužtas pylimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius