Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraeliečiai: „Prieš mus nusiteikęs visas pasaulis“

Nors 60 proc. Jungtinių Valstijų gyventojų į Izraelį žvelgia kaip į sąjungininką, beveik toks pat procentas izraeliečių visuomenės įsitikinęs, kad „prieš mus nusiteikęs visas pasaulis“ , rašo „Jerusalem Post“.
Izraelis nusprendė grąžinti Turkijai keltą „Mavi Marmara“.
Izraelio vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Judaizmas Izraelis

Pasak dienraščio, rugpjūčio mėnesį atlikta Izraelio gyventojų apklausa atskleidė, kad 60 proc. apklaustųjų Jungtinėse Valstijose Izraelį įvardino JAV sąjungininku, 4 proc. – priešu, tuo tarpu 31 proc. apklaustųjų teigė manąs, kad Izraelis yra kažkur tarp šių dviejų kraštutinumų. Likę 6 proc. apklaustųjų sakė neturį savo nuomonės šiuo klausimu.

Savo ruožtu kiek problematiškiau į save žiūri patys izraeliečiai. 34 proc. apklausoje dalyvavusių Izraelio gyventojų teigė maną, kad JAV-Izraelio santykiai per ateinančius metus pablogės. 77 proc. izraeliečių taip pat tiki, kad pasaulis ir toliau bus kritiškai nusiteikęs jų valstybės atžvilgiu, nesvarbu, ką ji darytų ar kaip toli būtų pasiryžusi nueiti per tiesiogines taikos derybas su palestiniečiais.

56 proc. Izraelio žydų tiki, kad „prieš mus nusiteikęs visas pasaulis“ . Tuo tarpu didžioji dalis (75 proc.) Izraelio arabų nesutinka su šia nuostata.

Atliktas tyrimas taip pat atskleidė, kad 62 proc. žydų izraeliečių savo valdžios pastangas tarptautiniuose santykiuose vertina neigiamai. 55 proc. apklaustųjų sakė, kad šalies užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas arba vidutiniškai, arba stipriai gadino tarptautinį Izraelio statusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius