Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio ambasadoje Amane per šaudymą žuvo du Jordanijos piliečiai

Izraelio ambasadoje Amane sekmadienį per šaudymą žuvo du Jordanijos piliečiai, o vienas izraelietis buvo sunkiai sužeistas, pranešė saugumo šaltinis.
Policija Amane
Policija Amane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Jordanija

„Pirmas jordanietis, 17-metis Mohammedas Jawawdehas mirė nuo sužalojimų įvykio vietoje. Antrasis – gydytojas Basharas Hamarnehas – incidento metu buvęs ambasados gyvenamosiose patalpose, ... mirė nuo sužeidimų ligoninėje po vidurnakčio“, – nurodė saugumo šaltinis.

Sužeistas izraelietis yra „Izraelio ambasados saugumo direktoriaus pavaduotojas; jis yra tebegydomas ligoninėje“, pridūrė šaltinis.

Kiek anksčiau policija nurodė, kad per incidentą gyvenamajame Amano Rabijos rajone žuvo vienas asmuo, o dar du buvo sužeisti.

Sužeistas izraelietis yra „Izraelio ambasados saugumo direktoriaus pavaduotojas; jis yra tebegydomas ligoninėje“.

Pareigūnų pranešime sakoma, kad „vėlų (sekmadienio) vakarą (jie buvo informuoti) apie šaudymą gyvenamajame pastate Izraelio ambasados komplekse“.

Policija atvyko į įvykio vietą ir ją apsupo, sakoma pranešime. Pasak pareigūnų, du jordaniečiai buvo įėję į tą pastatą atlikti „remonto darbų“.

Incidentas vis dar tiriamas, pranešė policija.

Saugumo šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad tie žmonės žuvo per neįvardytą „incidentą“.

Gatvėse netoli Izraelio ambasados patruliuoja Jordanijos saugumo pajėgų pareigūnai, sakė vienas AFP korespondentas.

Izraelis ir Jordanija 1994 metais sudarė taikos sutartį, tačiau pastarosiomis dienomis dvišalė įtampa išaugo dėl žydų valstybės įvestų saugumo priemonių viename šventyklos komplekse, esančiame aneksuotoje rytų Jeruzalėje.

Penktadienį tūkstančiai jordaniečių buvo išėję į Amano gatves protestuoti prieš Izraelio įvestas saugumo priemones Šventyklos kalno, kurį musulmonai vadina Kilniąja šventove (al Haram al Sharif), komplekse.

Jordanija yra oficiali musulmonų šventųjų vietų Jeruzalėje saugotoja.

Daugiau kaip 8 tūkst. žmonių dalyvavo demonstracijoje, kurią Amane suorganizavo keli islamistų judėjimai ir kairuoliškos partijos.

Po liepos 14-ąją įvykdyto išpuolio, per kurį žuvo du policininkai, Izraelio pareigūnai uždarė Al Aksos mečetę penktadienio maldoms.

Šis Izraelio sprendimas išprovokavo susirėmimų tarp Izraelio saugumo pajėgų ir palestiniečių, kurie reikalauja, kad būtų pašalinti po minėto incidento prie įėjimo į kompleksą įrengti metalo detektoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius