-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio armija: Golano aukštumas pasiekė kulkos iš Sirijos, bet niekas nebuvo sužeistas

Izraelio okupuotas Golano aukštumas praėjusią naktį pasiekė kulkos iš Sirijos, jos praskriejo netoli izraeliečių, stebėjusių ugnies nutraukimo liniją, transporto priemonės, bet niekas nebuvo sužeistas, pirmadienį pranešė Izraelio armija.
Izraelio kariai netoli sienos su Gazos Ruožu
Izraelio kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Netoli Izraelio kariškių transporto priemonės, kuri važiavo palei saugumo tvorą, buvo šaudoma“, – sakė kariškių atstovė, kuri pridūrė, kad incidentas įvyko vėlai sekmadienį.

Tačiau, pasak atstovės, tame rajone buvę kariai ugnimi neatsakė, kaip atsakydavo anksčiau.

Tokių incidentų pastarosiomis savaitėmis pasitaikydavo vis dažniau – pilietinio karo Sirijoje smurtui veržiantis per ugnies nutraukimo liniją.

Anksčiau šį mėnesį Izraelio kariai, atsakydami į ugnį iš Sirijos, leido įspėjamuosius šūvius ir tankų pabūklų ugnį per šią Jungtinių Tautų (JT) stebimą ugnies nutraukimo liniją.

Tai buvo pirmas atvejis nuo 1973 metų Izraelio ir Sirijos karo, kai Golano aukštumose izraeliečių ugnis buvo nukreipta į sirų kariškius.

Nuogąstavimai dėl to, kad Sirijoje metus ir aštuonis mėnesius vykstantis konfliktas, kuris jau pareikalavo daugiau kaip 40 tūkst. žmonių gyvybių, gali išplisti už Sirijos ribų, pastaruoju metu suintensyvėjo, nes smurtas Sirijoje pasiekė sienas su Turkija, Libanu, Jordanija ir Iraku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius