Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio aviacija po raketos smūgio atakavo „Hamas“ pozicijas Gazos Ruože

Izraelio aviacija antradienį paryčiais smogė islamistų judėjimo „Hamas“ bazėms Gazoje, pranešė Izraelio armija ir palestiniečių šaltiniai.
Izraelio priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ vadinama pažangiausia pasaulyje.
Izraelio priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ vadinama pažangiausia pasaulyje. / AFP/Scanpix nuotr.

Šis antskrydis buvo surengtas kelios valandos po to, kai iš palestiniečių anklavo pietų Izraelio kryptimi buvo paleista raketa.

Aviacija atakavo „karinį kompleksą, priklausantį teroristinei organizacijai „Hamas“, nurodė Izraelio kariškiai.

Palestiniečių šaltiniai nurodė, kad buvo atakuoti taikiniai pietuose esančiame Chan Jūnise ir Deir Balahe Gazos Ruožo centrinėje dalyje. Smūgiai padarė materialinės žalos, bet aukų buvo išvengta.

Nuo gruodžio 6-osios, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė savo prieštaringą sprendimą pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostine, palestiniečių kovotojai Izraelio kryptimi paleido 18 raketų ar minosvaidžio sviedinių. Šešis jų numušė Izraelio priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome).

Raketas dažnai leidžia pavienės islamistų grupuotės, tačiau Izraelis laikosi pozicijos, kad už visas atakas iš Gazos Ruožo yra atsakingas jį kontroliuojantis „Hamas“, ir rengia atsakomuosius antskrydžius, per kuriuos atakuoja judėjimo pozicijas.

„IDF (Izraelio gynybos pajėgos) laiko „Hamas“ atsakingu už visus įvykius Gazos Ruože“, – rašoma antradienį Izraelio armijos išplatintame pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius