-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio branduoliniai ginklai – grėsmė Artimiesiems Rytams, sako Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas

Izraelis yra „grėsmė“ Artimiesiems Rytams, nes ši šalis turi branduolinių ginklų, trečiadienį pareiškė Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu Izraelį vertinu kaip grėsmę savo regionui, nes jis turi atominę bombą“, – R.T.Erdogano pasisakymą per oficialų vizitą Pietų Afrikos Respublikoje citavo Anatolijos naujienų agentūra.

R.T.Erdoganas ir anksčiau yra kaltinęs Vakarų šalis taikant „dvigubus standartus“ siekiant uždrausti Iranui pasigaminti branduolinių ginklų, tačiau nesiimant panašių veiksmų prieš Izraelį.

Izraelis niekada nėra oficialiai pripažinęs, kad turi branduolinių ginklų.

Turkijos santykiai su buvusiu svarbiu sąjungininku Izraeliu smarkiai pašlijo, kai žydų valstybė atsisakė atsiprašyti dėl jos specialiųjų pajėgų pernai gegužės 31 dieną įvykdyto reido prieš laivų flotilę, mėginusią nugabenti humanitarinės pagalbos siuntą į Gazos ruožą. Per šį reidą žuvo devyni turkų aktyvistai, iš jų vienas turintis JAV pilietybę.

Praeitą mėnesį Turkija išsiuntė Izraelio ambasadorių ir įšaldė karinius bei karinės pramonės ryšius su šia šalimi. Ankara taip pat grasino pasiųsti karo laivus lydėti bet kokius Turkijos laivus, mėginančius pasiekti Gazos ruožą, valdomą palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius