Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio derybininkė Tzipi Livni giria teigiamą atmosferą atnaujintame Artimųjų Rytų taikos procese

Izraelio vyriausioji derybininkė ir teisingumo ministrė Tzipi Livni giria „teigiamą“ atmosferą taikos derybose su palestiniečiais, kurios buvo atnaujintos Vašingtone pirmąkart per pastaruosius trejus metus.
Izraelio vyriausioji derybininkė ir teisingumo ministrė Tzipi Livni
Izraelio vyriausioji derybininkė ir teisingumo ministrė Tzipi Livni / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atmosfera buvo teigiama“, – ji sakė Izraelio visuomeniniam radijui antradienį paryčiais šios šalies laiku, po vakarienės su palestiniečių delegacijos vadovu Saebu Erakatu ir JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry.

„Visi klausimai svarstomi, tačiau nusprendėme, jog tai, kas buvo pasakyti, liks derybų kambaryje ir nepateks į išorę“, – pridūrė Tz.Livni.

Pasak jos, šios derybos buvo atnaujintos „ne vien atsakant į JAV spaudimą, bet ir dėl to, kad tai atitinka abiejų šalių interesus“.

Kita vertus, Tz.Livni pripažino egzistuojančius nesutarimus Izraelio dešiniosios pakraipos valdančiojoje koalicijoje, kurie gali tapti kliūtimi bet kokiai sutarčiai.

„Yra ministrų, kurie sutarties nenori“, – sakė ji.

Griežtąją liniją palaikantys ministrai atvirai prieštaravo Palestino valstybės įkūrimui ir žadėjo tęsti žydų nausėdijų statybas okupuotoje palestiniečių teritorijoje.

Nausėdijų klausimas buvo pagrindinė problema, lėmusi vėliausio derybų etapo žlugimą 2010 metų rugsėjį, praėjus vos kelioms savaitėms nuo jo pradžios.

Vienas iš Izraelio politikos vanagų – vidaus reikalų viceministras Zeevas Elkinas, priklausantis premjero Benjamino Netanyahu dešiniajai partijai „Likud“ – sakė visuomeniniam radijui, kad „bet kokie pokyčiai (pasirašius taikos sutartį) nebūtinai bus teigiami Izraelio saugumui ir gali jį susilpninti“.

„Palestiniečiai nepasiruošę daryti nė menkiausių nuolaidų“, – kaltino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius