-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 11 /15:08

Izraelio gynybos ministras ragina Basharą al Assadą „išmesti iraniečius“

Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas penktadienį paragino Sirijos prezidentą Basharą al Assadą išvaryti Irano pajėgas iš savo šalies.
Avigdoras Liebermanas
Avigdoras Liebermanas ragina Basharą al Assadą „išmesti iraniečius“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Norėčiau pasinaudoti galimybe pasiųsti žinutę Assadui: išmeskite iraniečius“, – Gynybos ministerijos pranešime cituojamas Golano Aukštumose lankęsis A.Liebermanas.

„Jie jums nepadeda, – kalbėjo ministras. – Jie tik kenkia, o jų buvimas daro žalą ir sukelia problemų“.

Izraelio kariuomenė pranešė ketvirtadienį paryčiais smogusi dešimtis Irano karinių taikinių Sirijos teritorijoje. Ši operacija buvo surengta po to, kai Iranas raketomis apšaudė Izraelio pajėgas Golano Aukštumose.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad Iranas peržengė „raudoną liniją“, o Izraelio surengtas taikinių Sirijoje bombardavimas buvo šio veiksmo „pasekmė“.

Izraelis nurodo, kad iraniečių kariniams taikiniams buvo smogta po to, kai Irano specialiosios pajėgos „al Quds“ paleido apie 20 „Fajr“ ar „Grad“ raketų į izraeliečių kariuomenės pozicijas okupuotoje Golano Aukštumų dalyje.

Izraelis ne kartą įspėjo, kad netoleruos Irano bandymų plėsti savo karinę įtaką kaimyninėje Sirijoje. Šioje šalyje nuo 2011 metų vykstančiame pilietiniame kare Teheranas palaiko B.al Aassado režimą.

Izraelis kaltinamas dėl virtinės Sirijos teritorijoje pastaruoju metu surengtų smūgių, per kuriuos žuvo iraniečių. Pati šalis nepripažįsta surengusi tuos smūgius.

Tačiau žydų valstybė sako surengusi dešimtis operacijų Sirijoje, kad sustabdytų modernios ginkluotės tiekimą Irano remiamam libaniečių judėjimui „Hizbollah“ – dar vienam savo priešui.

Izraelis ne vieną savaitę kruopščiai ruošėsi galimam Irano kariniam atsakui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius