Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio gynybos ministras teroro išpuolius Europoje pavadino III pasauliniu karu

Izraelio gynybos ministras Moshe Yaalonas ketvirtadienį pareiškė, kad mirtini sprogimai Briuselyje yra naujo pasaulinio karo apraiška; ir žydų valstybė su kitomis šalimis tą karą turi kariauti kartu.
Moshe Yaalonas
Moshe Yaalonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Terorizmas Izraelis

„Esame toje pačioje valtyje“, – sakės jis interviu Izraelio armijos radijui.

„Pasaulis atsidūrė šiuo metu trečiajame pasauliniame kare arba, kaip jau sakoma, „civilizacijų susidūrime“. Turime pasitikti tai vieningai“, – sakė M.Yaalonas.

„Mes bendradarbiaujame su Belgija ir kitomis Europos šalimis,– pridūrė jis. – Esame toje pačioje pusėje, su tomis pačiomis vertybėmis ir interesais“.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už antradienį Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje surengtus išpuolius, per kuriuos žuvo per 30 žmonių, sužeista dar apie 300.

Izraelio žvalgybos ministras trečiadienį apkaltino Belgijos lyderius aplaidumu, tinkamai nereagavusius į musulmonų radikalų keliamą grėsmę šalyje.

„Jeigu Belgijoje jie ir toliau valgys šokoladą, mėgausis gyvenimu ir rodysis esantys didieji liberalai ir demokratai, neatsižvelgdami į tą faktą, kad kai kurie ten esantys musulmonai organizuota teroro atakas, jie negalės su jais kovoti“, – sakė Yisraelis Katzas, kalbėdamas visuomeniniam radijui.

M.Yaalonas yra kiek kitokios nuomonės. „Aš patarčiau viešai nedalinti patarimų. Ir būsiu laimingas galėdamas valgyti tamsųjį belgišką šokoladą“, – sakė jis ketvirtadienį.

Buvęs Izraelio prezidentas, Nobelio taikos premijos laureatas Shimonas Peresas ketvirtadienį Paryžiuje prašė vietinių religinių vadovų kreiptis į savo bendruomenes su taikos kvietimu.

„Mes susirinkome čia šiandien, žydai, musulmonai, krikščionys, kad garsiai ir aiškiai pasakytume, jog mes kovosime su teroru; mes privalome eiti prieš tuos pamokslininkus, kurie Dievo vardą naudoja kraujo liejimo ir kurstymo skatinimui“, – nurodoma Sh.Pereso biuro paskelbtame pranešime.

„Nėra danguje tokio Dievo, kuris leistų terorizmą, nėra tokio Dievo, kuris norėtų nekaltųjų žudymo – kūdikių, vaikų, čia Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir kitur pasaulyje“, – pažymima pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius