Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariai dėl penkių naujakurių nužudymo areštavo du palestiniečius

Izraelio kariai areštavo du paauglius palestiniečius dėl penkių persikėlėlių izraeliečių nužudymo šių metų kovą Vakarų Krante, sekmadienį pranešė Izraelio saugumo pareigūnai.
Izraelis
Izraelis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Izraelio policijos atstovas Micky Rosenfeldas sakė, kad „du dėl to išpuolio įtariami žmonės buvo areštuoti ir prisipažino, ir jie yra Palestinos išvadavimo liaudies fronto (PILF) nariai“.

Pasak atstovo, tie vyrai yra balandžio 5 dieną areštuotas Hakimas Awadas ir balandžio 10 dieną areštuotas jo giminaitis Amjadas Awadas. Abu jie gyvena Vakarų Kranto kaime Avartoje.

Tai pirmoji viešai paskelbta informacija apie daugiau kaip mėnesį trukusio tyrimo rezultatus. Ji pasirodė prieš pat žydų Pesacho šventę, po to, kai Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu ir kiti Izraelio aukšto rango pareigūnai užsiminė, kad netrukus bus paskelbta apie svarbią šios bylos tyrimo pažangą.

Areštuoti paaugliai prisipažino, kad kovo 11 dieną papjovė sutuoktinius Fogelius ir jų tris mažamečius vaikus, gyvenusius Itamaro gyvenvietėje. Trys vyresni mirusios poros vaikai liko gyvi.

Izraelio tyrėjai sako, kad įtariamieji, apsiginklavę peiliais ir sodo žirklėmis, atėjo jų nužudyti iš Avartos kaimo.

Areštuoti dar penki įtariamieji. Kaip jau pranešta, izraeliečių šeima – motina, tėvas ir trys vaikai buvo papjauti, kai palestiniečiai užpuolė Itamaro nausėdiją netoli Nabulaus.

Ehudas ir Ruth Fogeliai, jų trijų mėnesių mergaitė ir dar du vaikai – trejų ir 11 metų – buvo mirtinai užbadyti, kai miegojo savo lovose.

Dar du vaikai, kurie užpuolimo metu buvo namuose, liko gyvi, o trečias gyvas likęs vaikas – 10 metų mergaitė – tuo metu buvo kitur ir namo grįžo vėliau. Ji ir pranešė kaimynams, kad kažkas atsitiko.

Šį nusikaltimą pasmerkė Palestinos savivalda ir tarptautinė bendrija, o atsakomybės už jį neprisiėmė jokia palestiniečių kovotojų grupuotė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius