Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariai Golano aukštumose nušovė keturis arabus

Izraelio kariuomenės kariai Golano aukštumose nušovė keturis ir sužeidė dar dešimt arabų, kurie mėgino perlipti per spygliuota viela apjuostą tvorą, praneša „The Jerusalem Post“, remdamasis Sirijos televizija.
Palestiniečiai protestuotojai velka sužeistą draugą.
Palestiniečiai protestuotojai velka sužeistą draugą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sirijos, iš kurios arabai (manoma, kad tai Palestinos pabėgėliai) mėgino patekti į Izraelio kontroliuojamą teritoriją, duomenimis, tarp žuvusiųjų yra ir kūdikis. Televizijos filmuotuose kadruose matyti, kaip jaunuoliai mėgina perlipti tvorą, o Izraelio kariai šaudo į juos iš tanko.

„The Jerusalem Post“ praneša, kad sekmadienį Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu perspėjo, jog Izraelis neleis „radikaliems elementams“ įsiveržti į jo teritoriją minint Šešių dienų karo metines. B.Netanyahu pridūrė, kad saugumo pajėgos veiks „griežtai, bet santūriai“.

Birželio 5 dieną arabai mini vadinamąją Naksą. Šią dieną 1967-aisiais prasidėjo Šešių dienų karas, per kurią Izraelis sutriuškino Egipto, Jordanijos bei Sirijos pajėgas ir užėmė Gazos ruožą, Sinajaus pusiasalį, Golano aukštumas bei Vakarų krantą su Rytų Jeruzale.

Pastarąjį kartą palestiniečiai pamėgino įveikti Izraelio ir Sirijos sieną gegužės 15-ąją, kai arabai mini Nakbą – Izraelio valstybės sukūrimo dieną. Tą kartą taip pat žuvo keli palestiniečiai, kurie mėgino į Izraelio teritoriją prasibrauti iš Sirijos ir Libano. Tel Avive tą dieną 22 metų Izraelio arabas sunkvežimiu taranavo 15 automobilių. Per šią avariją vienas žmogus žuvo, o 17 buvo sužeista.

VIDEO: انتفاضة العودة في الجولان 05/06/2011 مباشر [2] سوريا

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius