Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariai: per naują perėją Gazos šiaurėje įvažiavo pirmieji sunkvežimiai su pagalba

Izraelio kariuomenė penktadienį pranešė, kad diena anksčiau į Gazos Ruožą per naują sienos perėją palestiniečių teritorijos šiaurėje buvo leista įvažiuoti nenurodytam sunkvežimių su humanitarine pagalba skaičiui.
Reuters TV / REUTERS
Reuters TV / REUTERS

„Vakar per naująją šiaurinę perėją iš Izraelio į Gazos Ruožą įvažiavo pirmieji pagalbos maistu sunkvežimiai“, – socialiniame tinkle „X“ pranešė pagalbos srautą prižiūrintis Izraelio gynybos ministerijos padalinys COGAT.

Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip į Gazos Ruožą įvažiuoja karinės transporto priemonės ir bent vienas sunkvežimis, pakrautas padėklais su pilnais baltais maišais. 

„Sunkvežimius nuodugniai patikrino Gynybos ministerijos Sausumos sienos perėjimo tarnybos saugumo pareigūnai Kerem Šalomo perėjoje, juos lydėjo IDF [kariuomenės] kariai“, – sakoma kitame Izraelio kariuomenės pareiškime.

Izraelio pareigūnai, nepaisant naujienos agentūros AFP žurnalistų prašymų pakomentuoti situaciją, neatskleidė, kiek sunkvežimių ketvirtadienį įvažiavo į šalį ir kur tiksliai yra naujoji perėja, kuri, kaip pranešė Izraelio žiniasklaida, yra netoli Zikimo kibuco.

Pagalbos grupės ir užsienio šalių vyriausybės, įskaitant pagrindinę sąjungininkę Jungtines Valstijas, jau kelis mėnesius ragina Izraelį vėl atidaryti sienos perėjimo punktus į Gazos Ruožo šiaurę, kur humanitarinė krizė yra didžiausia.

Kovo pradžioje Izraelio kariuomenė pranešė, kad sunkvežimiai į Gazos Ruožą įvažiavo per kitą perėją, esančią už dviejų kilometrų į pietus nuo Gazos miesto, vadinamą 96-aisiais vartais (Gate 96). Bandomasis projektas nebuvo pratęstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius