Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio kariuomenė neigia Gazos Ruože šaudžiusi į pagalbos laukusius žmones

Izraelio kariuomenė paneigė palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos pareiškimą, kad šeštadienį kariai šaudė į žmones, laukusius prie pagalbos dalijimo punkto teritorijos šiaurėje.
- / AFP
- / AFP

Palestiniečių ministerija nurodo, kad nuo izraeliečių ugnies žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 19, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Anksčiau skelbta apie devynis žuvusiuosius.

„Pranešimai, kad [Izraelio kariuomenė] atakavo dešimtis Gazos Ruožo gyventojų prie pagalbos vilkstinės, yra neteisingi“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

„Preliminarios išvados rodo, kad nebuvo nei smūgio iš oro vilkstinei, nei nustatyta incidentų, kai [Izraelio] pajėgos [būtų] šaudžiusios į žmones prie pagalbos vilkstinės“, – teigiama jame.

Tuo metu Izraelio karinių operacijų Gazos Ruože vadovas generolas majoras Yaronas Finkelmanas (Jaronas Finkelmanas) sakė, kad kariai tęs savo operaciją prie didžiausios Gazoje ligoninės „al Shifa“, kol bus sučiuptas paskutinis kovotojas.

Izraelio pajėgos operaciją šioje ligoninėje ir aplink ją pradėjo pirmadienį, nurodydamos, kad didžiuliame komplekse yra svarbių „Hamas“ operatyvininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius