Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio komandosai iš karto ėmė šaudyti į taikios flotilės keleivius, tvirtina liudininkai

Izraelio kariai, iš sraigtasparnių nusileidę į laivą „Mavi Marmara“, iš karto pradėjo šaudyti į teisių gynėjus, ketvirtadienį pranešė agentūra EFE, remdamasi dviejų norvegų liudijimu, kurie buvo laive per žydų karinę operaciją.
Izraelis apšaudė taikius laivus.
Izraelis apšaudė taikius laivus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Keturi kareiviai nusileido tiesiai ant mūsų, po jų sekė kiti. Man sakė, kad jie iš karto ėmė šaudyti, iš pradžių guminėmis kulkomis. Po to išgirdau, kad tie keleiviai, kurie meldėsi, išėjo ant denio, ir ten kareiviai pradėjo šaudyti tikromis kulkomis. Sunku apie tai kalbėti, daugelis mirė mano akyse“, – spaudos konferencijoje Osle pasakojo Nidalas Hejazi.

Pasak N.Hejazi, prasidėjus karinei operacijai, prie laivagalio priplaukė du kateriai su jūrų pėstininkais, paskui atskrido sraigtasparniai.

Kitas norvegas, teisių gynėjas Espenas Goffengas, pasakojo, kad jį pažadino garsinių granatų triukšmas.

„Denyje buvo į galvą sužeistų žmonių, vienas keleivis tempė nužudytą žmogų, laipteliai buvo iškruvinti, kitas, sužeistas į koją žmogus, šliaužė prie durų, į mano pusę“, – sakė jis.

Norvegų aktyvistai sakė, kad laive ginklų nebuvo.

Izraelio kariai pirmadienį paryčiais surengė reidą prieš laivų flotilę, mėginusią nugabenti humanitarinės pagalbos siuntą į blokuojamą Gazos Ruožą; žuvo devyni žmones, dar kelios dešimtys buvo sužeisti. Kai kurie laivai plaukė su Turkijos vėliava.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius