Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio kraštutinių dešiniųjų ministras vėl apsilankė Al Aksos komplekse

Izraelio nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras sekmadienį apsilankė garsiosios Al Aksos mečetės komplekse – tai prieštaringai vertinamas kraštutinių dešiniųjų politiko žingsnis padidėjus įtampai aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.
Itamaras Ben-Gviras
Itamaras Ben-Gviras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Izraelis

Tai įvyko praėjus trims dienoms po to, kai I.Ben-Gviras ir dešimtys tūkstančių žydų nacionalistų surengė eiseną per Jeruzalės senamiestį, ir praėjus šiek tiek daugiau nei savaitei po trapių paliaubų Gazos Ruože.

„Jeruzalė yra mūsų siela“, – „Telegram“ platformoje rašė ministras bei patalpino nuotrauką, kurioje jis nufotografuotas šioje senamiesčio širdyje esančioje vietoje.

„Hamas“ grasinimai mūsų nesustabdys, aš užkopiau į Šventyklos kalną!“ – rašė jis, pavartodamas žydišką Al Aksos mečetės pavadinimą.

Gazos Ruožą valdantis palestiniečių kovotojų judėjimas „Hamas“ pasmerkė paskutinį I.Ben-Gviro apsilankymą šioje vietoje sausį, o sekmadienį dar kartą išreiškė tokią savo poziciją.

Izraelis „prisiims atsakomybę už barbariškus savo ministrų ir naujakurių bandų įsiveržimus“, „Telegram“ rašė grupė.

Šis žingsnis „patvirtina, kad ši sionistinė fašistų vyriausybė ir jos kraštutinių dešiniųjų ministrų arogancija kelia didžiulį pavojų Al Aksai“, priduriama jos pareiškime.

Izraelio policija pranešime patvirtino I.Ben-Gviro vizitą ir pridūrė, kad jis praėjo be incidentų.

Al Aksos mečetė yra trečioji švenčiausia islamo vieta, kurią administruoja Jordanija. Ne musulmonams leidžiama šioje vietoje lankytis, bet ne melstis.

Šis kompleksas taip pat yra švenčiausia vieta žydams, kurie meldžiasi prie Vakarinės sienos – atraminės Al Aksos sienos dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius