-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos nušovė masinio palestiniečių protesto Gazos Ruože dalyvį

Gazos Ruože vienas palestinietis penktadienį buvo nušautas Izraelio pajėgų per masinę protesto demonstraciją prie anklavo sienos, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija Gazoje.
Tūkstančiai Gazos Ruožo gyventojų dalyvauja proteste prie Izraelio sienos
Tūkstančiai Gazos Ruožo gyventojų dalyvauja proteste prie Izraelio sienos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

25 metų Mohammedas Najjaras buvo pašautas į pilvą per susirėmimą Gazos Ruožo šiaurėje į rytus nuo Džabalijos, sakoma ministerijos pranešime.

Jis tapo antruoju palestiniečiu, penktadienį nukautu Gazos Ruože izraeliečių pajėgų.
Penktadienį paryčiais, prieš prasidedant masinei protesto akcijai, Izraelio artilerijos smūgį žuvo 27 metų palestinietis ūkininkas, dirbęs savo žemės sklype netoli sienos, pranešė nurodė anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Tūkstančiai Gazos Ruožo gyventojų penktadienį dalyvauja demonstracijoje prie anklavo ir Izraelio sienos.

Protestuotojai susirinko įvairiose vietose prie sieną žyminčios tvoros, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas. Mažesnės grupės prie itin įtvirtintos sienos buvo priartėjusios per kelis šimtus metrų.

Kitoje sienos pusėje buvo dislokuoti Izraelio tankai ir snaiperiai; protestuotojai buvo stumiami atgal ašarinėmis dujomis.

Didžiule penktadienio demonstracija prasidėjo šešias savaites truksiantys protestai. Jie turėtų tęstis iki gegužės 14 dienos, kai Jungtinės Valstijos yra numačiusios oficialiai atidaryti savo ambasadą Jeruzalėje.

Protesto akcijos, pavadintos Didžiuoju sugrįžimo žygiu, metu palestiniečiai ketina įkurti palapinių miestelį palei griežtai saugomą Gazos sieną su žydų valstybe. Šią akciją palaiko ir Gazos Ruožą valdantis palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“.

Izraelyje būgštaujama, kad per protestus gali būti bandoma per sieną prasiskverbti į šalies teritoriją. Dėl šios priežasties armija pastarosiomis dienomis pasienyje sutelkė papildomas pajėgas, įskaitant daugiau nei 100 specialiųjų pajėgų snaiperių.

„Hamas“ nuo 2008 metų tris kartus kariavo su Izraeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius