Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio policija per „al Jazeera“ žurnalistės laidotuvių procesiją šturmavo ligoninę

Izraelio saugumo pajėgos penktadienį šturmavo Jeruzalės ligoninės teritoriją, kai karstas su žuvusios televizijos „al Jazeera“ žurnalistės palaikais buvo išneštas prieš jos laidotuves, o policija pranešė, kad ėmėsi veiksmų prieš žmones, „trikdžiusius viešąją tvarką“.
Žurnalistės laidotuvės
Žurnalistės laidotuvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vietos televizija parodė, kaip palestiniečių ir amerikiečių reporterės Shireen Abu Akleh karstas vos nenukrito ant žemės, kai policininkai atiminėjo Palestinos vėliavas iš minios, susibūrusios aplink procesiją prie Šv. Juozapo ligoninės Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Žydų valstybė draudžia viešai demonstruoti Palestinos vėliavas ir dažnai sulaiko asmenis, kurie jas neša per mitingus ar protestus mieste.

Įtakinga palestiniečių veikėja Hanan Ashrawi per „Twitter“ parašė, kad „laukinės Izraelio „specialiosios pajėgos“ žiauriai užpuolė [Sh. Abu Akleh] laidotuvių procesiją su karstu“, pajudėjusią iš Šv. Juozapo ligoninės.

„Puikiai atsiskleidžia Izraelio nežmoniškumas“, – teigė ši buvusi aukšto rango Palestinos išvadavimo organizacijos (PLO) pareigūnė.

Policija savo pareiškime nurodė, kad iš anksto vedė dialogą su Sh. Abu Akleh šeima, kad „būtų sudarytos sąlygos surengti garbingas laidotuves“.

„Deja, prisidengdami laidotuvėmis ir ciniškai jomis pasinaudodami, šimtai žmonių pradėjo trikdyti viešąją tvarką dar joms neprasidėjus“, – pareiškė policija.

„Kai karstas turėjo būti išgabentas iš ligoninės, į pareigūnus buvo pradėta mėtyti akmenis iš ligoninės aikštės, o pareigūnai buvo priversti panaudoti riaušių malšinimo priemones“, – priduriama pareiškime.

Policija taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame už ligoninės teritorijos ribų esantis pareigūnas per garsiakalbį kreipiasi į minią.

„Jei nenutrauksite šių skanduočių ir [palestiniečių] nacionalistinių dainų, turėsime jus išsklaidyti panaudodami jėgą ir neleisime surengti laidotuvių“, – įraše sako pareigūnas.

Sh.Abu Akleh karstas automobiliu buvo išvežtas iš ligoninės teritorijos ir buvo pristatytas į bažnyčią, kur vyko žurnalistės laidotuvės.

„al Jazeera“ reporterė buvo nušauta trečiadienį, kai rengė reportažą apie Izraelio pajėgų ir ginkluotų palestiniečių susirėmimus Džanine, esančiame okupuotame Vakarų Krante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius