Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio policija sulaikė 15 asmenų, persekiojančių su žydėmis santykius palaikančius arabus

Izraelio policija po slapto tyrimo sulaikė 15 įtariamų žydų ekstremistų, kurie susekdavo ir grasindavo arabams, susitikinėjantiems su žydėmis, sekmadienį pranešė vietos valdžia.
Išpuoliai Izraelyje
Izraelio preigūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Izraelis

Izraelio radijas skelbia, kad tarp sulaikytųjų yra ir kraštutinių dešiniųjų pažiūrų grupės „Lehava“ vienas lyderių Benzi Gopsteinas, tačiau policija to nepatvirtina.

Skelbiama, kad keliose vietose Jeruzalėje, šiaurinėje ir pietinėje Izraelio dalyje bei žydų nausėdijose okupuotame Vakarų Krante buvo atliktos kratos ir areštai.

„Suimta ar apklausai sulaikyta penkiolika įtariamųjų, kurie, remiantis policijos duomenimis, aktyviai veikė organizacijoje „Lehava“. Įtariama, kad jie susekdavo ir grasindavo arabų mažumos nariams, turintiems ryšių su jaunomis žydų moterimis ar merginomis“, – nurodoma policijos pranešime.

„Lehava“ pasisako prieš žydų ir arabų santuokas. 2014 metų rugpjūtį jos aktyvistai per vienos musulmono ir žydės vestuves Tel Avive surengė protestą ir skandavo „Mirtis arabams!“

Arabai sudaro maždaug 17,5 proc. aštuonis milijonus turinčio Izraelio gyventojų. Jie yra palikuonys palestiniečių, kurie liko savo žemėse, kai 1948 metais buvo įkurta Izraelio valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius