Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio premjeras Netanyahu Kanadoje teisino savo karo jūrininkų reidą prieš pagalbos flotilę (nuotraukos)

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pirmadienį „visiškai pritarė“ Izraelio karinių pajėgų veiksmams prieš flotilę, gabenusią humanitarinės pagalbos Gazos ruožui krovinį, nors per šį reidą žuvo iki 19 žmonių.
B.Netanyahu
B.Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ministras pirmininkas /.../ pakartojo, jog jis visiškai remia Izraelio gynybos pajėgas, ir teiravosi apie sužeistųjų būklę“, – sakė agentūrai AFP Izraelio premjero atstovas Otavoje.

Pirmadienį B.Netanyahu susitiko su Kanados ministru pirmininku Stephenu Harperiu prieš vizitą antradienį Vašingtone, kur numatytos Izraelio premjero derybos su prezidentu Baracku Obama.

Izraelio karo laivai pirmadienį tarptautiniuose vandenyse sulaikė šešis flotilės laivus, plaukusius Gazos ruožo link su maždaug 10 tūkst. tonų humanitarinės pagalbos kroviniu. Per sulaikymo operaciją, kai kuriais duomenimis, žuvo 19 žmonių, o Izraelis nurodė 10 žuvusiųjų.

Šis incidentas sukėlė tarptautinio masto pasmerkimo bangą, o Izraelis teisinasi, kad kariškiai turėję išsilaipinti flotilės laivuose, kad būtų palaikoma „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos blokada.

Pasak Izraelio pareigūnų, humanitarinės pagalbos aktyvistai patys pirmieji atakavę karius, kurie veikė savigynos principu; tačiau tokį konflikto interpretavimą flotilėje buvę aktyvistai neigia.

Laivuose buvo palestiniečius palaikantys įvairių šalių aktyvistai, nemažai jų buvo iš Turkijos, kuri po incidento atšaukė savo ambasadorių iš Izraelio.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu antradienį Vašingtone turėtų susitikti su JAV prezidentu Baracku Obama.

Anksčiau pirmadienį JAV pareiškė „didį apgailestavimą“ dėl žmonių žūties per Izraelio reidą prieš pagalbos Gazos ruožui flotilę.

„Jungtinės Valstijos didžiai apgailestauja dėl patirtų netekčių ir sužeidimų ir dabar aiškinasi šios tragedijos aplinkybes“, – pareiškė JAV Baltųjų rūmų atstovas Williamas Burtonas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius