Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio premjeras nušalino jį kritikavusį vyriausiąjį derybininką dėl paliaubų su Gazos Ruožu

Izraelio premjeras Ehudas Olmertas nušalino savo šalies vyriausiąjį derybininką dėl paliaubų su Gazos Ruožu, kuris atvirai kritikavo Izraelio vyriausybės vadovo kišimąsi į šias derybas, pirmadienį pranešė ministro pirmininko kanceliarija.
Ehudas Olmertas
Ehudas Olmertas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Amosas Giladas buvo nušalintas itin kritišku laikotarpiu: E.Olmertas, iki kurio kadencijos pabaigos liko kelios savaitės, tikisi užbaigti derybas dėl ilgalaikių paliaubų ir užtikrinti, kad būtų paleistas vienas palestiniečių kovotojų pagrobtas Izraelio karys.

Premjero paskirtasis įpėdinis Benjaminas Netanyahu sako, kad Izraelis per anksti nutraukė kampaniją Gazos Ruože, nenuvertęs šią teritoriją kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karys, iškėlęs Izraelio vėliavą.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karys, iškėlęs Izraelio vėliavą.

Izraelio gynybos ministerijos veteranas A.Giladas pasipriešino premjero neseniai pareikštam reikalavimui, kad palestiniečių kovotojai paleistų seržantą Giladą Schalitą prieš Izraeliui pasirašant ilgalaikių paliaubų sutartį, turinčią sutvirtinti netvirtą pasižadėjimą nutraukti ugnį, užbaigusį karą su „Hamas“. A.Giladas savo nuomonę išsakė praeitą savaitę duodamas interviu dienraščiui „Maariv“.

„Dėl pono Gilado išsakytos nepriimtinos viešos kritikos jis nebegali būti premjero pasiuntinys jokiose politinėse derybose“, – sakoma E.Olmerto kanceliarijos pranešime. Premjero padėjėjai nurodė, jog A.Gilado nušalinimas nesutrikdys derybų eigos.

Pasak E.Olmerto kanceliarijos pareigūnų, A.Giladą derybose dėl paliaubų pakeis ilgą laiką premjero patarėjo pareigas ėjęs Shalomas Turgemana.

Anonimais panorę išlikti gynybos pareigūnai sakė, kad patyręs derybininkas Oferas Dekelis, kuris vadovavo deryboms dėl neseniai įvykusio apsikeitimo belaisviais su Libano kovotojais, perims derybas dėl G.Schalito, kurį 2006 metais pagrobė su „Hamas“ susiję kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius