Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio premjeras po masinių protestų žada permainas

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį po precedento neturinčio masto demonstracijų bandydamas slopinti vis didėjantį izraeliečių pasipiktinimą pragyvenimo kainomis, pažadėjo permainas.
Protestai Izraelyje
Protestai Izraelyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas prieš savaitinį vyriausybės posėdį, B.Netanyahu pripažino daugiau kaip 250 tūkst. žmonių, šeštadienį vakare dalyvavusių demonstracijose visoje šalyje ir reikalavusių pigesnio būsto, švietimo bei sveikatos apsaugos, nusivylimą.

„Negalime ignoruoti šių socialinių protestų dydžio“, – sakė jis.

„Žinome, kad mums reikia vykdyti permainas ir mes tai padarysime, parodydami, kad esame atsakingi ir reaguojame į šiuos reikalavimus“, – pridūrė jis. Premjero kalbą transliavo visuomeninis radijas.

Pasak B.Netanyahu, jis buria „specialią komandą“, kuriai pirmininkaus garsus ekonomistas Manuelis Trachtenbergas, Izraelio nacionalinės aukštesniojo mokslo tarybos pirmininkas.

„Dėl to, kad man pavesta ši misija, jaučiuosi nevienareikšmiškai, nes permainos yra būtinybė, bet atsakomybė ir rizika – didžiulės“, – Izraelio radijui sakė M.Trachtenbergas.

Kol kas neaišku, ar dar vieno komiteto, kurį steigti pasiūlė B.Netanyahu ir kuris turėtų išnagrinėti protestuotojų reikalavimus, suformavimas sumažins visuomenės nusivylimą, paskatinusį į gatves išeiti tiek daug žmonių.

Manoma, kad šeštadienio demonstracijų dalyvių skaičius yra didžiausias per visą Izraelio protestų socialiniais klausimais istoriją.

Toks precedento neturintis skaičius rodo judėjimo, kuris kilo liepos viduryje dėl būsto kainų ir sparčiai išsiplėtė, galią.

Vien Tel Avive – komercinėje 7,7 mln. gyventojų turinčios valstybės sostinėje – šeštadienį į gatves išėjo maždaug 200 tūkst. žmonių, kurių daugelis skandavo „Žmonės reikalauja socialinio teisingumo“ ir „Žmonės – prieš vyriausybę“.

Policija pranešė, kad Jeruzalėje į gatves išėjo 30 tūkst. demonstrantų, o kituose miestuose, pradedant šiaurėje prie Libano sienos esančia Kirjat Šmona ir baigiant pietiniais miestais Negevo dykumoje, – dar daugiau kaip 20 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius