Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio premjeras pranešė, kad akmenų mėtytojams bus skiriamos griežtesnės bausmės

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu trečiadienį pranešė apie sprendimą sugriežtinti bausmes akmenų mėtytojams, Jeruzalėje esančiame neramiame Al Aksos mečetės komplekse jau tris dienas nesiliaujant palestiniečių ir saugumo pajėgų susirėmimams.
Al Aksos mečetės komplekse jau tris dienas nesiliauja palestiniečių ir Izraelio saugumo pajėgų susirėmimai.
Al Aksos mečetės komplekse jau tris dienas nesiliauja palestiniečių ir Izraelio saugumo pajėgų susirėmimai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Buvo nuspręsta sugriežtinti priemones daugelyje sričių. Bus išnagrinėti veiksmų pradžios pakeitimai, taip pat nustatyta minimali bausmė tiems, kas mėto akmenis“, – sakė B.Netanyahu per nepaprastąjį savo ministrų ir saugumo pareigūnų susitikimą.

Jis pridūrė, kad nepilnamečiams, kurie padaro tokias nusikalstamas veikas, taip pat jų tėvams bus skiriamos „didelės baudos“.

Protestuotojai baiminasi, kad Izraelis siekia pakeisti komplekso taisykles, pagal kurias žydams čia leidžiama lankytis, bet ne melstis.

Nors tarptautinė bendruomenė ragino laikytis ramybės palestiniečių ir Izraelio saugumo pajėgų susirėmimai kol kas nesiliovė Jeruzalės senamiestyje esančioje šventovėje.

Jauni demonstrantai svaidė akmenis į policininkus, kurių gausios pajėgos įžengdavo į kompleksą ir atsakydavo leisdamos kurtinamąsias granatas.

Protestuotojai baiminasi, kad Izraelis siekia pakeisti komplekso taisykles, pagal kurias žydams čia leidžiama lankytis, bet ne melstis. B.Netanyahu tikina, jog dabartinė tvarka bus išsaugota.

Minimas kompleksas yra šventas ir judėjams, ir musulmonams. Musulmonai jį vadina Haram al Šarifu, Kilniausiąja šventove, esančia toje vietoje, iš kurios, kaip jie tiki, islamo pranašas Mahometas pakilo į dangų. Žydams tai yra Šventyklos kalnas, nes kažkada čia stovėjo judėjų šventyklos.

Ši vieta yra trečia pagal svarbą islamo ir švenčiausia judaizmo religijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius