Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio prezidentas: A.Hitlerio ir J.Stalino režimų nusikaltimų nereikėtų lyginti

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas mano, kad Vokietijos ir Sovietų Sąjungos diktatorių Adolfo Hitlerio ir Josifo Stalino režimų įvykdytų nusikaltimų nereikėtų lyginti.
Shimonas Peresas, Izraelio prezidentas
Shimonas Peresas, Izraelio prezidentas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tačiau nemanau, kad Hitlerį ir Staliną bei jų nusikaltimus reikėtų lyginti“, – „Lietuvos ryte“ cituojamas Izraelio vadovas.

Pasak Izraelio prezidento, J.Stalinas padarė vieną naudingą dalyką – prisidėjo nugalint nacius Antrojo pasaulinio karo metu, o Sovietų Sąjungos vadovo brutalumas karo metu galėjo būti reikalingas.

„Tačiau vis dėlto vieną dalyką Stalino naudai galėčiau pasakyti – jis nugalėjo Hitlerį, o Rusijos vaidmuo laimint Antrąjį pasaulinį karą buvo didžiulis. Rusai už šį karą sumokėjo siaubingą kainą ir galbūt tokiomis aplinkybėmis Stalino brutalumas buvo reikalingas. Todėl neskubėčiau jo teisti“, – teigė S.Perezas.

Anot Izraelio vadovo, nacizmo ir stalinizmo nusikaltimai nelygintini dėl to, kad dėl A.Hitlerio kaltės, pasak S.Perezo, nužudyta daug daugiau žmonių nei dėl J.Stalino.

„Rusijoje buvo koncentracijos stovyklos, tačiau dujų kamerų nebuvo. Per ilgus dešimtmečius žydai Rusijos gyvenime atliko nemenkų darbų ir buvo priversti asimiliuotis, tapti komunistais. Man nėra malonu kalbėti, kaip buvo sunaikinta 6 mln. žydų. Tačiau Hitlerio beprotybė kainavo pasauliui 60 mln. gyvybių ir dar apie 200 mln. sužeistų, suluošintų žmonių. Joks kitas beprotis pasaulio istorijoje nepadarė panašios fizinės ir intelektualios žalos“, – kalbėjo S.Perezas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius