Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas mano, kad Egipte vyksta „netikėtas ir spontaniškas“ žmonių sukilimas

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas stojo ginti kolegą Egipte Hosni Mubakarą.
Shimonas Peresas, Izraelio prezidentas
Hosni Mubarakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos (ES) ir Izraelio tarpparlamentinės asociacijos atviroje konferencijoje šeštadienio vakarą Sh.Peresas pareiškė, kad įvykiai Egipte yra „netikėtas ir spontaniškas“ žmonių sukilimas, kurio nesurežisavo nei kariniai pareigūnai, nei religiniai ar politiniai veikėjai. 

Sh.Peresas pareiškė susirūpinimą dėl to, kad H.Mubarakas gali palikti savo postą.

„Rinkimai Egipte pavojingi. Jeigu bus išrinkti Musulmonų brolijos atstovai, jie neatneš taikos. Demokratija be taikos – ne demokratija. Mes nuogąstaujame, kad pasikeis vyriausybė, nepasikeitus toms sąlygoms, kurios privedė prie dabartinės situacijos“, – pareiškė Izraelio prezidentas.

„Nepaisant visų užsipuolimų prieš prezidentą Mubaraką, aš pažįstu jį daug metų, visą jo prezidentavimo laiką, ir manau kad jis yra vienas iš tų žmonių, kurie, neleidę kilti karui Artimuosiuose Rytuose, išgelbėjo ...daug arabų ir izraeliečių gyvybių“, – pažymėjo Sh.Peresas.

Anksčiau arabų televizijos kanalas „Al Jazeera“ pranešė, remdamasis Egipto ambasados Tel Avive darbuotoju, kad Izraelis pasirengęs suteikti H.Mubarakui prieglobstį , jeigu bus būtina.

Kalbėdamas apie Izraelio ir palestiniečių santykių sureguliavimą Sh.Peresas pareiškė, kad jis remia nepriklausomos Palestinos valstybės sukūrimą.

ES ir Izraelio tarpparlamentinė asociacija vienija daugiau nei tūkstantį ES šalių ir Izraelio nacionalinių parlamentų deputatų, taip pat Europos Parlamento narių.

Konferencija Jeruzalėje vyks tris dienas. Joje dalyvauja daugiau kaip 400 delegatų iš 37 Europos šalių, tarp jų 27 ES narių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius