-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio šiaurėje nukrito trys raketos iš Libano

Iš Libano paleistos trys raketos trečiadienio rytą nukrito šiauriniame Izraelyje, pranešė pareigūnai.
Raketos
Raketos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jau antroji nuo sausio 8 dienos tokio pobūdžio ataka surengta tebevykstant niokojančiam karui Gazos ruože.

„Trys raketos nukrito netoli Kirjat Šmonos“, – prie Izraelio ir Libano sienos esančio miestelio, naujienų agentūrai sakė Izraelio policijos pareigūnas Micky Rosenfeldas. Apie nukentėjusius žmones ir padarytą žalą kol kas nepranešama.

Vienas Libano saugumo pareigūnas sakė AFP, kad viena ar daugiau raketų buvo paleistos į žydų valstybę iš pietinio Libano pasienyje esančios Habanijos vietovės, o Izraelio armija iškart surengė atsakomąjį smūgį.

„1–3 raketos buvo paleistos iš vietovės, esančios už 4 kilometrų į vakarus nuo Šebos kaimo, o Izraelis maždaug po minutės atsakė paleisdamas keturias raketas, kurios nukrito į šiaurę nuo Gadžaro“, – nurodė pareigūnas.

Praėjus mažiau nei savaitei nuo panašaus incidento Izraelio ir Libano pasienyje, raketų ataka iš Libano surengta Gazos ruože jau 19–tą dieną vykstant Izraelio karinei kampanijai, kuri sukėlė didelį pasipiktinimą musulmonų pasaulyje.

Sausio 8 dieną iš Libano į Izraelį buvo trys paleistos raketos, kurios lengvai sužeidė du izraeliečius. Libane veikianti šiitų kovotojų grupuotė „Hezbollah“ neigė esanti susijusi su šia ataka.

Raketų ataka sukėlė didelį nerimą abiejose sienos pusėse ir pažadino prisiminimus apie 2006 metais vykusį Izraelio ir Libano karą, kuris kilo Izraeliui surengus didelę karinę operaciją Gazos Ruože.

Pasak Libano apžvalgininkų, praeitą savaitę raketų ataką tikriausiai organizavo kuri nors radikali palestiniečių grupuotė, tačiau nebyliai pritariant „Hezbollah“.

„Pietuose niekas nevyksta be „Hezbollah“ žinios“, – sakė Osama Safa, vadovaujantis Libano politikos studijų centrui.

Praeitą savaitę „Hezbollah“ vadas Hassanas Nasrallah perspėjo, kad prieš Izraelį, kuris tęsia pražūtingą puolimą Gazos ruože, gali būti panaudotos „visos galimybės“.

Sausio 8 dieną surengta ataka įvyko po ilgokos pertraukos: paskutinį kartą iš Libano paleistos raketos smogė Izraelio šiaurinėms vietovėms 2007 metų birželio 17 dieną. Jos nukrito Kirjat Šmonoje ir padarė nedidelę žalą, o žmonės per šią ataką nenukentėjo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius