-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis: 48 valandų paliaubų nebus (atnaujinta 17.00 val.)

Izraelis atmetė tarptautinės bendruomenės raginimus paskelbti 48 valandų paliaubas Gazos ruože ir įleisti į šią teritoriją humanitarinę pagalbą, pranešė Izraelio vyriausybės atstovas Markas Regevas.
Griuvėsiai
Griuvėsiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo BBC, M.Regevas taip pat pareiškė, esą Izraelis neieško „grupės pagalbos“ arba kazko, kas pasibaigtų praėjus mėnesiui nuo dabar. Tačiau vyriausybės atstovas taip pat pažymėjo, kad dialogas bus tęsiamas.

Trečiadienį – jau penktąją dieną iš eilės – Izraelis tęsė oro išpuolius Gazos ruože. Savo ruožtu „Hamas“ į Izraelio teritoriją paleido dar daugiau raketų. Palestiniečių raketos pasiekė Negevo dykumoje esantį ketvirtąjį pagal dydį Berševos miestą. Tai giliausiai iki šiol į Izraelio teritoriją įsiveržusios raketos.

Kiek anksčiau Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas tvirtino, kad vienpusės 48 valandų paliaubos nebus „realios“ tol, kol „Hamas“ šaudys raketas į Izraelio teritoriją.

Naujienų agentūra AFP cituoja „Hamas“ atstovą, kritikuojantį dabartinius tarptautinės bendruomenės raginimus susitarti dėl paliaubų. Anot Fawzi Barhum, tokiais pasiūlymais pasaulio valstybės „pastato budelį ir auką į tą pačią padėtį“. „Hamas“ atstovo įsitikinimu, tarptautinės bendruomenės ir arabų pastangos turi būti koncentruotos į „agresijos sustabdymą“.

Europos Sąjunga paragino „Hamas“ be išankstinių sąlygų užbaigti raketų išpuolius į Izraelį. Arabų lygos atstovai kilusią krizę ketina aptarti susitikę Kaire.

Pasak palestiniečių pareigūnų, per nuo šeštadienį prasidėjusių Izraelio išpuolių, jau žuvo 374 žmonės. Nuo iš „Hamas“ kontroliuojamo Gazos ruožo šaudomų raketų per tą patį laikotarpį žuvo keturi izraeliečiai.

48 valandų paliaubų planą, numatantį pagalbos į Gazos ruožą nugabenimą, pasiūlė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernardas Kouchneris. Tačiau pranešama, kad vėlų antradienio vakarą susitikę Izraelio valdžios atstovai šį planą atmetė.

Taip pat teigiama, kad kartu su galimybe paskelbti trumpalaikes paliaubas, buvo svarstoma ir galimybė dar labiau sustiprinti ir išplėsti karinę operaciją Gazoje.

Šalies premjero Ehudo Olmerto atstovas M.Regevas teigė, kad dialogas su tarptautine bendruomene tęsis. Trečiadienį Izraelio raketos sunaikino prie Gazos ruožo-Egipto pasienio iškastus tunelius, taip pat – buvusio palestiniečių premjero Ismailo Haniyeho ofisą ir kitus, su minėta palestiniečių grupe susijusius pastatus.

Po to, kai „Hamas“ raketos nuskriejo apie 40 kilometrų gilyn į Izraelio teritoriją, šios šalies policijos atstovas pranešė, kad dabar palestiniečių raketos gali pasiekti apie 860 tūkst. izraeliečių.

Izraelio kariuomenė iškvietė dar papildomus 2500 rezervistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius