Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis apkaltino B.al Assadą ir Iraną dėl Rusijos lėktuvo numušimo

Izraelio kariuomenė pirmadienį išreiškė „apgailestavimą“ dėl Rusijos orlaivio, atsitiktinai numušto per izraeliečių ataką, įgulos žūties ir apkaltino dėl incidento Sirijos prezidentą Basharą al Assadą bei Iraną.
Sirijos pajėgos numušė Rusijos karo lėktuvą „IL-20M“
Sirijos pajėgos numušė Rusijos karo lėktuvą „IL-20M“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Izraelis išreiškia apgailestavimą dėl Rusijos lėktuvo, numušto šiąnakt dėl Sirijos priešlėktuvinių raketų paleidimo, įgulos žūties“, – savo pareiškime į incidentą sureagavo Izraelio kariuomenė.

„Izraelis laiko visiškai kaltu dėl šio incidento Assado režimą, kurio kariuomenė numušė Rusijos lėktuvą. Izraelis taip pat laiko Iraną ir teroristinę organizaciją „Hezbollah“ atsakingais už šį nelaimingą incidentą“, – priduriama pareiškime.

Žydų valstybė antradienį taip pat suabejojo dėl Maskvos pareiškimo, kad Izraelio pilotai, vykdę atakas prieš Sirijos taikinius, pasinaudojo rusų lėktuvu kaip priedanga, todėl jis atsidūrė Sirijos oro gynybos ugnyje.

„Per smūgį taikiniui Latakijoje Rusijos lėktuvas, kuris tada buvo pamuštas, nebuvo operacijos teritorijos ribose“, – teigiama Izraelio kariuomenės pareiškime.

Jame pabrėžiama, kad „Sirijos kariuomenei paleidus raketas, kurios pataikė į Rusijos lėktuvą, Izraelio reaktyviniai lėktuvai jau buvo Izraelio oro erdvės ribose“.

Tuo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Rusijos karinio lėktuvo su 15 žmonių įgula numušimą nulėmė „virtinė tragiškų atsitiktinių aplinkybių“.

„Tai greičiau panašu į virtinę tragiškų atsitiktinių aplinkybių“, – sakė jis žurnalistams, atsisakydamas lyginti šį įvykį su 2015-aisiais įvykusiu incidentu, kai Turkijos pajėgos numušė Rusijos lėktuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius