Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Izraelis ėmėsi veiksmų streikui branduoliniame komplekse pažaboti

Izraelio vyriausybė sekmadienį pritarė nepaprastosioms priemonėms, kuriomis bus siekiama nutraukti mėnesius trunkantį „trikdantį“ mokslininkų streiką dėl atlyginimų slaptame šalies branduolinių tyrimų centre.
Izraelio vėliava
Izraelis ėmėsi veiksmų streikui branduoliniame komplekse pažaboti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Streikas Izraelis

Dimonos branduolinių tyrimų centro mokslininkai jau tris mėnesius dirba sulėtintu tempu. Tokį streiką tyrėjai pradėjo atmetus jų reikalavimą didinti atlyginimus.

Manoma, kad Izraelis yra vienintelė Artimuosiuose Rytuose branduolinė galybė, bet šalis atsisako patvirtinti ar paneigti, kad turi branduolinių ginklų, o Dimonos kompleksas oficialiai užsiima tyrimais ir energijos gamyba.

Premjero pareiškimas: „Vyriausybė vienbalsiai pritarė Izraelio atominės energetikos komisijos vadovo prašymui įgyvendinti nepaprastąsias taisykles, sudarysiančias sąlygas išleisti įsakymus Branduolinių tyrimų centro darbuotojams grįžti į darbą.“

„Vyriausybė vienbalsiai pritarė Izraelio atominės energetikos komisijos vadovo prašymui įgyvendinti nepaprastąsias taisykles, sudarysiančias sąlygas išleisti įsakymus Branduolinių tyrimų centro darbuotojams grįžti į darbą“, – paskelbė premjero biuras.

Streikas sulėtinant darbo tempą „trikdo Izraeliui būtiną veiklą“, o sprendimas išleisti tokius įsakymus buvo priimtas kilus „tiesioginei rizikai“ gamybos procesui šiame komplekse, sakoma pareiškime.

Jame nurodoma, kad įsakymus grįžti į darbą gaus iki 50 mokslininkų – jie privalės per tris mėnesius vėl pradėti dirbti įprastu tempu.

JAV įsikūrusi nevyriausybinė ne pelno institucija „Institute for Science and International Security“ 2015 metais apskaičiavo, kad Izraelis turi 115 branduolinių kovinių galvučių.

Pats Izraelis griežtai priešinasi numanomoms kitų regiono valstybių, ypač savo nesutaikomo priešininko Irano, pastangoms įsigyti branduolinių ginklų. Iranas savo ruožtu sako, kad jo branduolinės programos tikslai yra vien civiliniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje