Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 02 /17:38

Netanyahu: Izraelis migrantus afrikiečius ketina perkelti į Kanadą, Vokietiją ir Italiją

Izraelis planuoja tūkstančius neteisėtų migrantų iš Afrikos šalių perkelti į kelias Vakarų valstybes, tarp jų Kanadą, Vokietiją ir Italiją, pagal susitarimą su Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų vyriausybe, pirmadienį pranešė premjeras Benjaminas Netanyahu.
Izraelis atšaukia prieštaringai vertinamus planus deportuoti afrikiečius migrantus
Izraelis atšaukia prieštaringai vertinamus planus deportuoti afrikiečius migrantus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis susitarimas leis 16,250 migrantų iš Izraelio išvykti į išsivysčiusias šalis, tokias kaip Kanada, Vokietija ir Italija“, – per televiziją paskelbė B.Netanyahu.

Anksčiau pirmadienį B.Netanyahu biuras paskelbė, kad Izraelis susitarė su Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra atšaukti prieštaringai vertintą planą deportuoti afrikiečius migrantus, ir nurodė, kad jis keičiamas nauju planu, pagal kurį tūkstančiai atvykėlių turėtų būti išsiųsti į Vakarų valstybes.

B.Netanyahu sausį buvo paskelbęs, kad bus įgyvendinama programa prieš neteisėtai atvykusius migrantus: jiems turėjo būti pasiūlyta pasirinkti savanoriškai išvykti arba būti neribotam laikui įkalintiems ir galiausiai būti priverstinai išsiųstiems.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu Izraelyje yra apie 42 tūkst. afrikiečių migrantų. Apie pusę jų sudaro vaikai, moterys arba šeimas turintys vyrai, kuriems negrėsė pavojus būti deportuotiems artimiausiu laiku.

Dauguma šių žmonių yra atvykę iš Sudano ir Eritrėjos.

Kadangi migrantams repatriacijos atveju gali grėsti įkalinimas arba iškilti kitokių pavojų, Izraelis ketino juos perkelti į vieną neįvardytą Afrikos valstybę. Deportuoti numatyti asmenys ir pagalbos darbuotojai sakė, kad ta šalis veikiausiai yra Ruanda arba Uganda.

Šiuos planus griežtai kritikuoja tiek JT pabėgėlių reikalų agentūra, tiek kai kurie izraeliečiai ir žmogaus teisių aktyvistai.

Migrantų buvimas Izraelyje tapo politiniu klausimu, o B.Netanyahu sako, kad šie žmonės yra „ne pabėgėliai, o neteisėti prasiskverbėliai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius