Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis kovos „iki karčios pabaigos“ (atnaujinta 10.26)

Izraelio karo lėktuvai ketvirta diena bombarduoja Gazos ruožą. Atakų taikiniais tapo „Hamas“ valdomi Vyriausybės pastatai ir saugumo įrenginiai. Naujienų agentūros skelbia, kad Izraelis Gazos ruože naudoja ginklus, kurie turėjo būti skirti kovai su Iranu.
Po Izraelio atakų Palestinos ugniagesiai mėgina užgesinti liepsnojančius pastatus ir gatves.
Po Izraelio atakų Palestinos ugniagesiai mėgina užgesinti liepsnojančius pastatus ir gatves. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų rugsėjį JAV Kongresas leido Izraeliui pirkti 1000 aviacinių bombų GBU-39. Jos pasaulyje vadinamos vienomis iš geriausių. Tuomet analitikai teigė, kad šie ginklai bus skirti Irano branduoliniams objektams naikinti.
 

Laikraščio „The Jerusalem Post“ teigimu, 113 kilogramų bomba sukurta specialiai tam, kad galėtų pasiekti giliai po žeme įrengtus bunkerius. Jos sprogstamoji galia tokia pati kaip 900 kilogramų sveriančios bombos, tačiau ji kainuoja kur kas mažiau.
 

Pirmosios bombos GBU-39 Izraelį pasiekė gruodžio pradžioje.

Medikų teigimu, anksti antradienį per atakas žuvo mažiausiai 10 žmonių, o dar apie 40 buvo sužeista, praneša BBC interneto svetainė.

Kiek anksčiau Izraelio valdžios atstovai pareiškė, kad su „Hamas“ kovos „iki karčios pabaigos“.

Tuo tarpu Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas pareikalavo kuo greičiau paskelbti paliaubas. Jis griežtai pasmerkė ir Izraelį, ir „Hamas“.

Nuo šeštadienio, kada prasidėjo puolimas, žuvo apie 320 palestiniečių. Tarp jų – 62 moterys ir vaikai. Nuo raketų, paleistų iš Gazos ruožo, žuvo keturi Izraelio piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius